Dokumentumok
2008. február 22, a tatai edzőtábor Csanádi-terme
Gradient 2

Jelen vannak: Aján Tamás, Bakonyi Tibor, Berkes István, Borkai Zsolt, Császári Attila, Dömötör Zoltán, Gyárfás Tamás, Hegedűs Csaba, Kamuti Jenő, Konrád János, Kulcsár Győző, Markovits László, Schmitt Pál, Szabó Tamás, Vass Károly

Igazoltan távol: Gémesi György, Faragó Judit, Sinka László

Állandó meghívottként: Dávid Imre, Molnár Zoltán, Csurka Gergely

Meghívottként: Mártha Dezső, az NDKT elnöke, Tiszeker Ágnes, a MACS igazgatója, ifj. Török Ottó, a NUSI igazgatója, a tatai edzőtábor vezetői, valamint a MOB részéről: Babati Lajos, Kovács Tamás, Medvegy Iván, Vad Dezső, Ember Andrea

A MOB elnökségének határozatai:

6/2008/EH határozat

A MOB elnöksége egyhangú szavazással, tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadta, hogy az a kerettag, akit az ellenőrök nem találnak azon a helyen, amelyet az aktuális holléti nyilvántartásában megjelölt, 48 órán belül köteles a Magyar Antidopping Csoport irodájában doppingvizsgálatra jelentkezni.

7/2008/EH határozat

A MOB elnöksége egyhangú szavazással ellenszavazat és tartózkodás nélkül úgy döntött, hogy a pekingi olimpia megnyitó-ünnepségén a negyedik olimpiájára készülő, háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán viszi a magyar csapat zászlaját. Az április 26-ai fogadalomtételen az olimpiai eskü szövegét Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövő és egy később kijelölendő vízilabdázó fogja mondani.

8/2008/EH határozat

A MOB elnöksége egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a Magyar Atlétikai Szövetséget 7 millió forintos rendkívüli támogatásban részesíti, az új elnökség munkáját segítendő.
A súlyosan beteg Kolczonay Ernő részére 200.000,- Ft támogatás.
A úlyosan beteg Pigniczki László asztalitenisz edző részére 100.000,- Ft támogatás.
A Testnevelési Egyetem Sportegyesülete részére 1.000.000,- Ft támogatás.
A Nemzetközi Fair Play Bizottság 2008. éves működéséhez 1.000.000,- Ft támogatás.
Olimpici Vívó Alapítvány 1.000.000,- Ft támogatás.
Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja Tersztyánszky Ödön emlékművének helyreállításához 300.000,- Ft.
150-150 db könyvet vásárol a Magyar Edzők Társasága által kiadott „Olimpiák Peking Előtt" című könyvből és Ághassi Attila „Elfelejtett Aranyak" című könyvéből.
A Pekingi Olimpiai Tudományos Kongresszusra kiutazó 4-5 fős sporttudós részvételi költségeit a MOB átvállalja az utazás költségeit (repülőjegy) és ellátja a résztvevőket olimpiai formaruhával.

9/2008/EH határozat

A MOB elnöksége úgy döntött, támogatja a pekingi olimpiai játékokra utazó sportolókkal kötött szerződés módosítását, melynek értelmében a magyar olimpiai csapat tagjai kötelesek elsőbbséggel nyilatkozni az olimpiáról kizárólagos joggal közvetítő Magyar Televíziónak, amennyiben az MTV erre igényt tart a verseny helyszínén.
A sportolók ezen túlmenően tájékoztatást kapnak a Nemzetközi Olimpiai Bizottság internetes naplóvezetésre (blogok) vonatkozó előírásáról, és kötelesek ennek alávetni magukat.