Dokumentumok
2009. május 22, Magyar Sport Ház
Gradient 2

Jelen vannak: Bakonyi Tibor, Berkes István, Borkai Zsolt, Gyárfás Tamás, Gyulay Zsolt, Hegedüs Csaba, Kamuti Jenő, Konrád János, Kovács István, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Schmitt Pál, Schulek Ágoston, Sinka László, Szabó Tamás

Állandó meghívottként: Csurka Gergely, Dávid Imre, Kovács Tamás, Medvegy Iván, Molnár Zoltán, Nagy Zsigmond, Vad Dezső

Igazoltan távol: Aján Tamás, Faragó Judit, Regőczy Krisztina

A MOB elnökségének határozatai:

17/2009/EH határozat

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül jóváhagyta a szingapúri ifjúsági olimpiai felkészülésre fordítható állami támogatás felosztásáról beterjesztett javaslatot.

18/2009/EH határozat

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta, hogy a szingapúri ifjúsági olimpián a chef de mission (csapatvezető) feladatkörét Gyulay Zsolt alelnök és Molnár Zoltán főtitkár megosztva lássa el. Az elnökség elfogadta, hogy a szingapúri és a vancouveri küldöttség sportegészségügyi felügyeletét dr. Berkes István, az elnökség tagja irányítsa.

19/2009/EH határozat

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta, hogy elindítja a Bay Béla edzőket támogató programot. A MOB minimum évi 60 millió forintot fordít a programra, melynek keretében 50 edző havi 100 ezer forintos juttatásban részesül. Az edzők a szakszövetségeken keresztül jelentkezhetnek – a részletes pályázati kiírást a MOB-iroda fogalmazza meg és teszi közzé, a jelentkezési határidő: 2009. június 15.