Dokumentumok
2010. március 19, a Magyar Sport Háza
Gradient 2

Jelen vannak: Aján Tamás, Bakonyi Tibor, Berkes István, Gyárfás Tamás, Gyulay Zsolt, Kamuti Jenő, Konrád János, Kovács István, Kulcsár Győző, Magyar Zoltán, Regőczy Krisztina, Schmitt Pál, Schulek Ágoston, Sinka László, Szabó Tamás

Igazoltan távol: Borkai Zsolt, Faragó Judit, Hegedüs Csaba

Állandó meghívottként: Csurka Gergely, Dávid Imre, Dömötör Zoltán, Kovács Tamás, Medvegy Iván, Molnár Zoltán, Vad Dezső

A MOB elnökségének határozatai:

1/2010/EH határozat

A MOB elnöksége egyhangú szavazással elfogadta és a közgyűlés elé terjeszti az alábbi határozati javaslatot:

1. A Magyar Olimpiai Bizottság 2010. május 9-én megtartott Közgyűlése elfogadja a XXI. Téli Olimpiai Játékokon részt vett csapat részvételéről és eredményeiről szóló beszámolót.

2. Megállapítja, hogy a versenyzők felkészültségüknek és tudásszintjüknek megfelelően teljesítettek. A női rövidpályás gyorskorcsolya csapat kitűnő szereplésével ismét olimpiai pontokat szerzett.

3. A MOB iroda 2010. november 30-ig készítse el a 2014. évi Szocsi Téli Olimpiai Játékok felkészülési irányelveit, és dolgoztassa ki a szövetségekkel a sportági felkészülési programokat. Az irányelveket és a programokat terjessze jóváhagyásra a 2011. év első Közgyűlése elé.

4. A Magyar Olimpiai Bizottság kéri, hogy a jövőben mind a versenyzők felkészülését, mind pedig az olimpián való részvételt a jelenleginél komolyabb támogatásban részesítse az állam. Köszönetünket fejezzük ki a szponzori támogatásért, amely lehetővé segítette az olimpiai kerettagok felkészülését, az olimpiai csapat részvételét és eredményes szereplését a Vancouveri Téli Olimpiai Játékokon.

2/2010/EH határozat

A MOB elnöksége támogatta az olimpiai felkészülés állami támogatására vonatkozó elosztási javaslatot.

3/2010/EH határozat

A MOB elnöksége egyhangú szavazással elfogadta a MOB 2010-es költségvetésének tervezetét és azt elfogadásra javasolja a közgyűlésnek. Az elnökség elfogadta a két módosítási kérelmet, azaz a Magyar Olimpiai Akadémia további 2 millió, a női bizottság további 1.5 millió forintot kap.

4/2010/EH határozat

A MOB elnöksége egyhangúlag elfogadta, hogy a következő közgyűlésen MOB-díj kitüntetésben részesüljön Csenki Györgyné Varga Zsuzsa, Nagy József, Növényi Norbert és Wichmann Tamás.