Dokumentumok
2012. április 13, a Magyar Sport Háza
Gradient 2

Jelen vannak: Borkai Zsolt elnök, Dr. Deutsch Tamás alelnök, Dr. Leyrer Richárd alelnök, Dr. Magyar Zoltán alelnök, Monspart Sarolta alelnök, Dr. Tóth Miklós alelnök, Dr. Gémesi György, Gyulay Zsolt, Dr. Kovács Antal, Regőczy Krisztina, Dr. Szabó Tünde

Állandó meghívottként jelen van: Molnár Zoltán főtitkár, Dávid Imre (a Felügyelő Bizottság elnöke), Dr. Pakucs János (a Felügyelő Bizottság tagja), Szekeres Pál (a Felügyelő Bizottság tagja)

Meghívottként jelen van: Ali Csilla, Balogh Gábor, Dr. Bartha Csaba, Farkas Tibor, Felleg Bernadett, Gömöri Zsolt, Dr. Konrád János, Dr. Liszkai Klára, Medvegy Iván, Mihók Ildikó, Szabó Bence, Szilágyi Dezső, Török Olivér, Dr. Varga Andrea, Dr. Vaska Ottilia, Vasvári Ferenc

29/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta az előző elnökségi ülés óta eltelt időszakról szóló elnöki tájékoztatót.

30/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül jóváhagyta a MOB 2011. évi gazdálkodásáról készített beszámolót.

31/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége 1 tartózkodással elfogadta a könyvvizsgálói jelentés elektronikus úton történő történő megküldését és arról elektronikus úton történő szavazás módját.

32/2012/Eh határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Magyar Olimpiai Bizottság 2012. évi költségvetését azzal, hogy a Közgyűlés elé csak a főszámok kerülnek beterjesztésre, valamint a költségvetés szöveges része részletesen indokolásra kerül.

33/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Héraklész Program 2012. évi támogatási összegeiről szóló előterjesztést, és elrendeli a támogatott szervezetek értesítését, valamint a támogatási szerződések előkészítését.

34/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Sport XXI. Program 2012. évi támogatási összegeiről szóló előterjesztést, és elrendeli a támogatott szervezetek értesítését, valamint a támogatási szerződések előkészítését.

35/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Sportiskolai Program 2012. évi támogatási összegeiről szóló előterjesztést, és elrendeli a támogatott szervezetek értesítését, valamint a támogatási szerződések előkészítését.

36/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a szakmai tagozatok tájékoztatóját.

37/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Magyar Jégkorong Szövetség és a Magyar Speciális Olimpia Szövetség Gerevich ösztöndíjra vonatkozó felosztási javaslatát.

38/2012/ElH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Magyar Birkózó Szövetség, a Magyar Úszó Szövetség, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség, a Magyar Vívó Szövetség, a Magyar Hosszútávúszó Szövetség és a Magyar Vízilabda Szövetség Gerevich ösztöndíjra vonatkozó módosítási javaslatát.

39/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta, hogy Molnár Ákos 2012. április 1-jétől havi 40.000 Ft kvalifikációs ösztöndíj-kiegészítésben részesüljön, valamint hogy a kvalifikációt szerzett férfi kézilabda csapat szövetségi kapitánya havi 560.000 Ft (14 fő x 40.000 Ft/hó) kvalifikációs ösztöndíj-kiegészítésre tegyen javaslatot 2012. április 1-jétől az olimpiáig.

40/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta, hogy 30 fő sportoló 2012. január 1-jétől június 30-ig havi 145.000 Ft ösztöndíjban részesüljön, valamint hogy ezen 30 fő sportoló Gerevich ösztöndíja és a NOB ösztöndíj havi együttes összege ne haladja meg a havi 300.000 Ft-ot.

41/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a MOB Orvosi Bizottságának tagjaira vonatkozó javaslatot.

42/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a MOB Fair Play Bizottságának tagjaira vonatkozó javaslatot.

43/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a MOB Környezetvédelmi Bizottságának tagjaira vonatkozó javaslatot.

44/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a MOB Nők a Sportban Bizottságának tagjaira vonatkozó javaslatot, a tagokat Somkuti Annamáriával kiegészítve.

45/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Mező Ferenc Sportbizottságának és Ezüstgerely Albizottság tagjaira vonatkozó javaslatot.

46/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége 1 tartózkodás mellett, ellenszavazat nélkül elfogadta a MOB Média Bizottságának tagjaira vonatkozó javaslatot.

47/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a MOB Sportolói Bizottságának tagjaira vonatkozó javaslatot.

48/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a MOB Etikai és Jogi Bizottságának tagjaira vonatkozó javaslatot.

49/2012/EH határozat

A MOB Elnöksége egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta a Danubius szállodalánc MOB Érdemréremmel való kitüntetését.