Dokumentumok
2006.december 16, Hilton Westend Hotel
Gradient 2

Jelen vannak: 98 MOB-tag, azaz a közgyűlés határozatképes.

Levezető elnök: Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

A közgyűlés határozatai:

13/KH/2006

A MOB közgyűlése egyhangúlag az alábbi felhívást fogadta el:

"A Magyar Olimpiai Bizottság - a tagság egységes támogatásával - felhívással fordul a Magyar Köztársaság Parlamentjének valamennyi képviselőjéhez, hogy változatlanul biztosítsák a nemzeti értéket képviselő Országos Sportegészségügyi Intézet egységes működtetését és annak feltételeit a jelenlegi helyén.
Az OSEI nélkülözhetetlen része az egyetemes sportnak, tevékenysége meghatározó a mindenkor joggal várt sportteljesítmények elérésében. Az egységes sportorvoslás szétdarabolása ugyanúgy negatívan hathat a pekingi olimpiai szereplésre, mint a népegészségügyi program megvalósítására.
Sportolóink a mögöttünk álló évszázadban világraszóló sikerek tömegét érték el, járultak hozzá a magyar nép megbecsüléséhez. A sportegészségügyi szakemberek érthetően soha nem részesülhetnek abban az elismerésben, mint a bajnokok, magas színvonalú tevékenységüket azonban mindenkor súlyos hiba veszélyeztetni.
A MOB teljes tagsága nyomatékkal, a lehető leghatározottabban arra kéri a Parlament valamennyi képviselőjét, a kormányt és mindenekelőtt a Magyar Köztársaság miniszterelnökét, hogy találjon megoldást az Országos Sportegészségügyi Intézet további működtetésének biztosítására, és ehhez adjon állami garanciát."

14/KH/2006

A MOB közgyűlése 2 ellenszavazat és 8 tartózkodás mellett elfogadta, hogy az rg-szakág mindaddig, amíg nem rendezi jogviszonyát, és nem rendelkezik érvényes bírósági bejegyzéssel, mint önálló szakszövetség, nem delegálhat tagokat a MOB közgyűlésére

15/KH/2006

A MOB közgyűlése 50 nem, 38 igen szavazattal 10 tartózkodás mellett elvetette a napirend módosítására tett javaslatot, azaz a közgyűlés nem nyitott vitát az alapszabály módosításáról.

16/KH/2006

A MOB közgyűlése az öt jelentkező közül - Csötönyi Sándor, Dömötör Zoltán, Fábián László, Fehér Tamás, Jakabházyné Mező Mária - a választás harmadik fordulójában 47 szavazattal elnökségi taggá választotta Dömötör Zoltánt. Az első fordulóban Fehér Tamás, a 2. fordulóban Fábián László esett ki a legkevesebb szavazattal. A 3. fordulóban a voksok megoszlása a következő volt: Dömötör Zoltán 47, Csötönyi Sándor 31, Jakabházyné Mező Mária 14.

17/KH/2006

A MOB közgyűlése egyhangúlag elfogadta a MOB 2007. évi költségvetését