Dokumentumok
2007. április 14, Hotel Hélia bálterme
Gradient 2

Jelen vannak: 99 MOB tag, azaz az ülés határozatképes

Levezető elnök: Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

A közgyűlés határozatai:

1/KH/2007

A MOB közgyűlése egyhangúlag úgy döntött, hogy a Magyar Versenyszánkó-szövetség ezentúl teljes jogú tagjává válik a Magyar Olimpiai Bizottságnak, és egy főt delegálhat a MOB-közgyűlésére.

2/KH/2007

A MOB közgyűlése egyhangúlag úgy döntött, hogy a szervezeti átalakítások után a NUSI két tagot delegálhat a MOB közgyűlésére (Szabó Tamást és Török Ottót).

3/KH/2007

A MOB közgyűlése két tartózkodás mellett felhatalmazta a MOB elnökségét, hogy a legjobb tudása szerint értékesítse a Balogh Tihamér utcai ingatlant.
(A MOB elnöksége a közgyűlést követő rendkívüli ülésén egyhangúlag elfogadta, hogy az ingatlant akkor értékesíti, ha nettó 130 millió forint bevételhez jut a MOB.)

4/KH/2007

A MOB közgyűlése egyhangúlag elfogadta a MOB gazdálkodásáról szóló egyszerűsített közhasznúsági jelentést, valamint a könyvvizsgálói jelentést.

5/KH/2007

A MOB közgyűlése egyhangúlag elfogadta a vancouveri téli olimpiai játékok felkészülési irányelveit.

6/KH/2007

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a MOB doppingellenes szabályzatát azzal a módosítással, hogy 1. hatálya valamennyi olimpiai kerettagra kiterjed; 2. egy munkabizottság állandó felügyeletet gyakorol a szabályzat fölött, és a következő közgyűlésre adott esetben módosításokat terjeszt elő - a bizottság tagjai: Berkes István, Kamuti Jenő, Aján Tamás, Kryzewski Miklós, Kokas Péter, Gyenesei István, valamint a szabályzat készítője, Nagy Zsigmond.

7/KH/2007

A MOB közgyűlése úgy döntött, hogy a Magyar Sakkszövetség delegáltja, valamint az Olimpiai és Sportmúzeum mindenkori igazgatója ezentúl állandó meghívottként, tanácskozási joggal részt vehet a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésén.