Dokumentumok
2010. május 8, a Hotel Best Western Hungária különterme
Gradient 2

Jelen vannak: 87 MOB tag, azaz az ülés határozatképes

Levezető elnök: Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke

A közgyűlés határozatai:

1/KH/2010

A MOB közgyűlése ellenszavazat nélkül, egyhangúlag elfogadta a 2009. évről készült gazdasági beszámolót.

2/KH/2010

A MOB közgyűlése egyhangúlag, ellenszavazat nélkül elfogadta a 2009. évről szóló felügyelő bizottsági jelentést, a 2009. év mérlegét és a 2009. év gazdálkodásáról szóló könyvvizsgálói jelentést.

3/KH/2010

A MOB közgyűlése ellenszavazat nélkül, egyhangúlag elfogadta a 2010. évi költségvetés tervezetét.

4/KH/2010

A MOB közgyűlése egyhangúlag, ellenszavazat nélkül elfogadta az alábbi jelentést a vancouveri téli olimpiáról:

1. A Magyar Olimpiai Bizottság 2010. május 8-án megtartott Közgyűlése elfogadja a XXI. Téli Olimpiai Játékokon részt vett csapat részvételéről és eredményeiről szóló beszámolót.

2. Megállapítja, hogy a versenyzők felkészültségüknek és tudásszintjüknek megfelelően teljesítettek. A női rövidpályás gyorskorcsolya-csapat kitűnő szereplésével ismét olimpiai pontokat szerzett.

3. A MOB-iroda 2010. november 30-ig készítse el a 2014. évi Szocsi Téli Olimpiai Játékok felkészülési irányelveit, és kérje fel a szövetségeket a sportági felkészülési programok kidolgozására. Az irányelveket és programokat terjessze be jóváhagyásra a 2011. év első Közgyűlése elé.

4. A Magyar Olimpiai Bizottság kéri, hogy a jövőben mind a versenyzők felkészülését, mind pedig az olimpián való részvételt a jelenleginél komolyabb támogatásban részesítse az állam. Köszönetünket fejezzük ki a szponzori támogatásért, amely lehetővé tette az olimpiai kerettagok felkészülését, az olimpiai csapat részvételét és eredményes szereplését a Vancouveri Téli Olimpiai Játékokon.

5/KH/2010

A MOB közgyűlése egyhangúlag elfogadta a szingapúri olimpiai szereplés célkitűzéseit:- az érem és nem hivatalos pontversenyben a nemzetek versengésében végezzünk az első húsz ország között.

- lehetőség szerint minél több sportágban képviseljük országunkat az Ifjúsági Olimpián.

- Az olimpián résztvevő versenyzők a mérhető sportágakban az addigi legjobb eredményüket érjék el, a további sportágakban a legjobb teljesítményüket, formájukat nyújtsák.