Dokumentumok
2010. november 20, a Danubius Hotel Hélia bálterme
Gradient 2

Jelen vannak: 144 MOB tag, azaz az ülés határozatképes

Levezető elnök: Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, - megválasztása után Borkai Zsolt a MOB elnöke

A közgyűlés határozatai:

6/KH/2010

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a MOB tiszteletbeli elnökét nyílt szavazással választja meg.

7/KH/2010

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése egyhangú szavazással úgy döntött, hogy Schmitt Pált a MOB tiszteletbeli elnökévé választja.

8/KH/2010

A MOB közgyűlése egyhangú szavazással úgy döntött, hogy a MOB tagjai közül Füleky Andrást és Pakucs Jánost bízza meg a szavazásról készült jegyzőkönyv hitelesítésével.

9/KH/2010

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése 2010. november 20-án 141 igen szavazattal 3 nem szavazat ellenében Borkai Zsoltot választotta meg a Magyar Olimpiai Bizottság einökének. 3 szavazat érvénytelen volt.
A szavazásra jogosult 170 tagból 147 volt jelen, azaz a közgyűlés határozatképes volt, a jelölt pedig megkapta a tisztség elnyeréséhez szükséges szavazatmennyiséget (a jelenlévők 50 százaléka plusz egy fö).

10/KH/2010

A Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlése egyhangú szavazással az aIábbi pontokban módositotta a MOB alapszabályát:

A Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának 4.§ 3. pontja a jelenleg hatályos Alapszabály szerint:

,,Részvétel a Sportösztöndíj-rendszer múködtetésében. Az olimpiai válogatott kerettag sportolók és a közremüködő sportszakemberek részére juttatható sportösztöndíj feltételeinek meghatározása, javaslattétel annak mértékére a szakszövetségek elöterjesztése alapján."

A Magyar Olimpial Bizottság Alapszabályának 4.§ 3. pontja az alábbiak szerint módosul:

,,A Gerevich Aladár és Bay Béla ösztöndíj rendszerek müködtetése. Az olimpiai válogatott kerettag sportolók és a közremüködő sportszakemberek részére juttatható sportösztöndíj feltételeinek meghatározása az országos sportági szakszövetségek és sportszövetségek, továbbá a Magyar Paralimpiai Bizottság javaslatainak figyelembe vételével, döntés annak mértékéről és a meghatározott összegek folyósítása.

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyülése elfogadja, hogy az alapszabályából törlésre kerüljön minden, a fenti törvénnyel megszüntetett Nemzeti Sporttanácsra történö utalás.