Dokumentumok
2012. február 26., a Danubius Health Spa Resort Helia szállóban
Gradient 2

Jelen van: 123 MOB-tag

Levezető elnök: Borkai Zsolt, elnök
Dr. Gémesi György, alelnök
Molnár Zoltán, főtitkár

1 / KH / 2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának I. fejezetét elfogadta.

2 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának II. fejezet 5. § (1) bekezdés o) pontjának kiegészítésére vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„o) elősegíti a korszerű sportegészségügyi és sporttudományi ismeretek széles körű terjesztését és alkalmazását.”.

3 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának II. fejezet 6. § (1) bekezdés j) pontjának kiegészítésére vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„j) figyelemmel kíséri és támogatja az idős sportolók és sportszakemberek életútját a Mező Ferenc sportprogramon keresztül.”.

4 / KH / 2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának II. fejezet 7. § (1) bekezdés h) pontjának kiegészítésére vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„h) ellátja a nyugdíjas olimpiai, világ- és európai-bajnoki érmes sportolók, azok özvegyei, valamint a kiemelkedő sporteredmények elérésében közreműködő nyugdíjas sportszakemberek erkölcsi és anyagi megbecsülését, gondozza a sporttémájú művészeti pályázati programokat.”.

5 / KH / 2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának II. fejezet 12. § (1) bekezdés b) pontjának módosítására vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„b) támogatja a sportolói kettős karrier (életút) program működését a Magyar Olimpiai Bizottság Életút programján keresztül;”.

6 / KH / 2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának II. fejezet 11. § (1) bekezdés h) pontjának módosítására vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„h) a köznevelésbe akkreditált sportiskolák szakmai és módszertani feladatainak ellátása érdekében közoktatási szakértői tevékenységet lát el;”.

7 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának a 2-6/2012 közgyűlési határozatokkal kiegészített, módosított II. fejezetét elfogadta.

8 / KH / 2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának III. fejezet 29. § (1) bekezdés d) pontjának módosítására vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„d) további egy fő jelölésére jogosultak a tisztújítást megelőző Olimpiai Játékokon érmet szerzett olimpiai sportágak országos sportági szakszövetségei vagy olimpiai sportágak országos sportszövetségei.”,

9 / KH / 2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának III. fejezet 33. § (1) bekezdésének módosítására vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„(1) A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlésébe 10 fő MOB-tag jelölésére a Magyar Paralimpiai Bizottság jogosult úgy, hogy minden fogyatékossági ág és sportszakmai terület képviselve legyen, mint speciális olimpia, mozgáskorlátozottak, látássérültek, hallássérültek, szervátültetettek, értelmi fogyatékosok, versenysport, diák- és szabadidősport, valamint a Magyar Paralimpiai Bizottság tagszervezetei. A Magyar Paralimpiai Bizottság által jelölt MOB-tagok száma egyben meghaladja a fogyatékosok sportjáért felelős szakmai tagozat MOB-tagjainak számát.”,

10 /KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának a 8-9/2012 közgyűlési határozatokkal módosított III. fejezetét elfogadta.

11 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának IV. fejezet 49. § (4) bekezdésének módosítására vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„(4) A Magyar Olimpiai Bizottság tisztségeire, a Magyar Olimpiai Bizottság Elnöki és Alelnöki tisztségek kivételével, bármely MOB-tag nyújthat be pályázatot legalább tíz MOB-tag vagy valamely szakmai tagozat ajánlásával. A pályázatot a Magyar Olimpiai Bizottság Irodájára kell igazolható módon eljuttatni. Egyidejűleg több tisztségre is lehet pályázni, a választás sorrendje szerint. Miután a pályázó valamely tisztséget elnyert, további pályázatait nem kell figyelembe venni. A pályázat a szavazás megkezdéséig visszavonható.”

12 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának IV. fejezet 49. § (10) bekezdésének módosítására vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„(10) A diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat képviseletében eljáró Magyar Olimpiai Bizottság Alelnököt a diák- és főiskolai-egyetemi sportért felelős szakmai tagozat jelöli, és a Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése választja.”

13 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának IV. fejezet 57. § (3) bekezdés j) pontjának módosítására vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„j) Média Bizottság,”.

14 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának IV. fejezet 57. § (3) bekezdés n) ponttal történő kiegészítésére vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„n) Önkormányzati Bizottság.”.


15 /KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának a 11-14/2012 közgyűlési határozatokkal kiegészített, módosított IV. fejezetét elfogadta.

16 / KH / 2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának V. fejezetét elfogadta.

17 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának VI. fejezet 63. § (1) bekezdés e) pontjának módosítására vonatkozó indítványt az alábbiak szerint elfogadta:

„e) Média-díj.”.

18 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának a 17/2012 közgyűlési határozattal módosított VI. fejezetét elfogadta.

19 / KH / 2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának VII. fejezetét elfogadta.

20 / KH / 2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése a Magyar Olimpiai Bizottság Alapszabályának 1. számú mellékletét elfogadta.

21 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése az egységes szerkezetbe foglalt Alapszabályt elfogadta.

22 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése Borkai Zsoltot megválasztotta a Magyar Olimpiai Bizottság elnökévé.

23 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése dr. Deutsh Tamást, dr. Leyrer Richárdot, dr. Magyar Zoltánt, Monspart Saroltát és dr. Tóth Miklóst megválasztotta a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökeivé.

24 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése Dr. Gémesi Györgyöt, Gyulay Zsoltot, dr. Kovács Antalt, Regőczy Krisztinát és dr. Szabó Tündét megválasztotta a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagjaivá.

25 / KH /2012

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése Dávid Imrét megválasztotta a Magyar Olimpiai Bizottság Felügyelő Bizottságának elnökévé, valamint dr. Csötönyi Sándort és dr. Pakucs Jánost megválasztotta a Magyar Olimpiai Bizottság Felügyelő Bizottságának tagjaivá.