Dokumentumok
2015. február 6, Larus Rendezvényközpont
Gradient 2

Jelen van: 126 MOB-tag

Levezető elnök: Szabó Bence, főtitkár

A közgyűlés határozatai:

01/KH/2015

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése 125 igen szavazattal és 1 nem szavazattal elfogadta az alábbi határozati javaslatot:

  1. A Magyar Olimpiai Bizottság és az Olimpiai Védnöki Testület kezdeményezi, hogy kihasználva a gazdaságos olimpia esélyét, Budapest és Magyarország vizsgálja meg a 2024-es nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésének lehetőségét.
  1. A Magyar Olimpiai Bizottság és az Olimpiai Védnöki Testület olimpiai társadalmi párbeszédet indít a gazdaságos olimpia és a 2024-es magyar olimpiai és paralimpiai pályázat kérdésében. A magyar olimpia terve csak egyetértéssel, erős társadalmi, szakmai, érdekvédelmi támogatással lehet sikeres.
  1. A Magyar Olimpiai Bizottság és az Olimpiai Védnöki Testület kezdeményezi, hogy haladéktalanul készüljön el a korábbi olimpiai megvalósíthatósági tanulmány frissítése és átdolgozása, az Agenda 2020 reformprogram könnyítéseinek maximális kihasználásával. A megvalósíthatósági tanulmány tartalmazzon költség-haszon elemzést, mutassa be, hogy hogyan rendezhető Magyarországon olimpia vállalható költségekkel és hogyan maximalizálhatóak az egész ország számára a hasznok és előnyök, a gazdasági bevételek.
  1. A Magyar Olimpiai Bizottság és az Olimpiai Védnöki Testület felkéri a gazdasági és szociális ernyőszervezeteket, kiemelten a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, a Vállalkozók Országos Szövetségét, a Magyar Gyáriparosok Szövetségét, valamint a Magyar Tudományos Akadémiát és a Magyar Művészeti Akadémiát, hogy vegyenek részt a társadalmi párbeszéd megvalósításában.

A Magyar Olimpiai Bizottság és az Olimpiai Védnöki Testület nyomatékosan kéri a politikai pártok vezetőit tegyék lehetővé, hogy ez egy valóban független szakmai és társadalmi párbeszéd legyen.

  1. A Magyar Olimpiai Bizottság és az Olimpiai Védnöki Testület felkéri a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát, a Vállalkozók Országos Szövetségét, a Magyar Gyáriparosok Szövetségét, valamint a Magyar Tudományos Akadémiát és a Magyar Művészeti Akadémiát, hogy a megvalósíthatósági tanulmány értékelésében aktívan vegyenek részt.
  1. A Magyar Olimpiai Bizottság kifejezi részvételi szándékát a 2024-es játékok tájékoztató pályázat-előkészítő szakaszában, megszervezi a NOB által ajánlott városlátogatást, a Budapestre szabott NOB szemináriumokat, konzultációkat.
  1. A Magyar Olimpiai Bizottság és az Olimpiai Védnöki Testület olyan olimpiai terv készítését tartja elfogadhatónak, amely segíti a hazai gazdaság felzárkózását, felemelkedését és a magyar életszínvonal emelkedését. Az olimpiai tervnek segítenie kell a magyarországi jóléti mutatók közeledését az uniós átlaghoz, valamint a munkahelyteremtést és a gazdasági növekedést.

Hatálybalépés időpontja: 2015. február 6.


02/KH/2015

A Magyar Olimpiai Bizottság Közgyűlése 124 igen szavazattal és 2 nem szavazattal elfogadta a Magyar Olimpiai Bizottság 2015. évi költségvetését.

Hatálybalépés időpontja: 2015. február 6.