16 magyar érem Herningben?

16 magyar érem Herningben?

2013. 11. 28.
Megosztás

Az aktuális Európa-ranglisták alapján 16 érem lenne a magyar termés a decemberi rövidpályás Európa-bajnokságon, Herningben.

Az érmek felét elvben Hosszú Katinka szállítaná.

Öt arany, öt ezüst és hat bronzérem lenne a mérleg, ha egy az egyben a kontinentális ranglistákkal megegyezően érnének célba a versenyzők a Herningben két hét múlva kezdődő rövidpályás Eb-n.

A férfiaknál Gyurta Dániel nyerné a 200 mellet (százon ezüstöt hozna), Verrasztó Dávid a 400 vegyest, a hölgyeknél pedig Hosszú Katinka mindhárom vegyesúszó-számban diadalmaskodna.

A nőknél egyelőre csak Katinka szerepel az élmezőnyben, de az utóbbi időben mind jobb formába lendülő Verrasztó Evelyntől is szép eredményeket remélhetünk – sajnos, a kontinensviadalokon rendre jól szereplő Jakabos Zsuzsanna és Kapás Boglárka dobogós helyezéseiről ezúttal le kell mondanunk (de mindketten gyógyulóban vannak!).

A férfiaknál még érmes lenne Cseh László (és biztosan nem lenne elégedett egy ezüsttel és egy bronzzal, sőt!), valamint Bernek Péter és Kis Gergő is. Sőt, egyelőre két váltónk is dobogós, a férfiak 4x50-es gyorsúszó számát nyerő Dunaferr a harmadik legjobb időt úszta Százhalombattán, míg a lányoknál győztes Jövő SC jelenleg a második legjobb. E két éremmel azonban nem számolunk, hiszen az Eb-n a válogatottak úsznak – amelyek csak a nagy viadalra állnak össze.

Tavaly, a chartres-i rövidpályás Eb-n egyébként 12 éremmel gazdagodott csapatunk (6-4-2) – azaz a 16 érem előrelépés lenne, már csak az aranyak számát kell átmenteni a 2012-es viadalról. Vagy még növelni is, esetleg.

Virtuális érmek, az európai ranglisták alapján

Arany

200m mell – Gyurta Dániel
400m vegyes – Verrasztó Dávid
100m vegyes – Hosszú Katinka
200m vegyes – Hosszú Katinka
400m vegyes – Hosszú Katinka

Ezüst

100m mell – Gyurta Dániel
200m hát – Bernek Péter
200m vegyes – Cseh László
100m hát – Hosszú Katinka
200m pillangó – Hosszú Katinka

Bronz

800m gyors – Kis Gergő
1500m gyors – Kis Gergő
200m pillangó – Cseh László
200m gyors – Hosszú Katinka
200m hát – Hosszú Katinka
100m pillangó – Hosszú Katinka

(Forrás: úszó szövetség)