Adidas Cover 500x500

3 csík, 5 karika – debütált az adidas tokiói kollekciója

2021. 05. 18.
Megosztás

A mexikóvárosi olimpia óta, azaz pontosan 53 éve öltözteti a Magyar Olimpiai Csapat tagjait az adidas, és ez Tokióban sem lesz másként. Idén egy dallal is készültek a kampányhoz a Punnany Massif jóvoltából.

A mexikóvárosi olimpia óta, azaz pontosan 53 éve öltözteti a Magyar Olimpiai Csapat tagjait az adidas, és ez Tokióban sem lesz másként. Idén egy dallal is készültek a kampányhoz a Punnany Massif jóvoltából.

Nemek közti igen

Május közepén debütált a Punnany Massif legújabb dala, a TOKIIIOOOOO, amelyben nem a véletlen műve a tucatnál is több olimpikon és válogatott sportoló, valamint az adidas outfitek. A dal mondanivalója az, amit egy ilyen kollaborációtól várunk: a közösségi szellem erősítése mellett az emberfeletti teljesítmény dicsérete, valamint a nemek közti egyenlőség hirdetése, amely az olimpiai mozgalomnak is az egyik fontos sarokköve lett az elmúlt időszakban. A szám pörög, és reméljük, sokan fognak rá tombolni a nyári nagy sportesemények alatt!

Egység és sokszínűség

A klipben is fel-fel tűnő adidas kollekció darabjaiban fognak sportolóink – reményeink szerint minél többször – dobogóra állni a tokiói játékokon. A dizájnerek vezérfonala tervezéskor az „egységben a sokszínűség” filozófiája volt, hiszen a világ egyik, ha nem a legnagyobb multisporteseményén nemzetek és sportolók százai vesznek részt, akik amellett, hogy békében, és szeretetben, a fair play szabályai szerint küzdenek egymással, egyszersmind nemzeti identitásukat is ki akarják fejezni. A Magyar Olimpiai Csapat ruháinak tervezésekor az ország büszkeségének megünneplése volt a cél, de emellett egy bizonyos szintű modernitás belecsempészése is. Nemzeti színeinket élénkebb árnyalatokra cserélték a pályán való jobb láthatóság miatt, ezek mellé pedig ugyancsak a trikolórból kiindulva azok világosabb variánsai is bekerültek. A minták tekintetében a címer elemeit bontották meg, és keverték el a már fentebb említett tónusokkal, így egy igazán változatos kollekciót sikerült létrehozniuk, melyekből ki-ki az egyéniségének megfelelően variálhatja annak darabjait.

Mi már alig várjuk, hogy ebben láthassuk sportolóinkat a július 23. és augusztus 9. között rendezendő tokiói olimpián, és dalainkat dúdolva buzdítsuk őket a TV képernyője előtt, hogy minél több emlékezetes pillanatot szerezzenek önmaguknak és a szurkolóknak.