Gurisatti cover

33 dkg tömény cukiság – Gurisatti Gréta és nyuszija, Toki

2021. 03. 29.
Megosztás

Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázónk, Gurisatti Gréta és kiskedvencének kapcsolata már-már karmikus. Aki követi őt az instagramon már ismereheti Toki-t – aki nevét a tokiói olimpiáról kapta –, hiszen saját oldala is van a jószágnak, ám halljuk Gréta saját szavait kiskedvencéről.

Európa-bajnoki bronzérmes vízilabdázónk, Gurisatti Gréta és kiskedvencének kapcsolata már-már karmikus. Aki követi őt az Instagramon már ismereheti Tokit – aki nevét a tokiói olimpiáról kapta –, hiszen saját oldala is van a jószágnak, ám halljuk Gréta saját szavait kiskedvencéről.

Toki, egy szuper aranyos mini, lógófülű törpenyuszi, aki mindössze 33 dkg volt, amikor hazahoztam. 🙂 Most is csupán 1,2 kg-ot nyom. 2018. július 24-én született, éppen két évvel az eredeti olimpiai dátum nyitónapja előtt. Ez persze teljesen véletlen egybeesés, és az első születésnapján vette észre anyukám, akkor még úgy volt, hogy a második szülinap alatt én éppen Tokióban leszek.

Bevallom, először Instagramon láttam lógófülű nyusziról egy édes videót, ekkor döntöttem el, hogy nekem is kell ilyen cukiság. Toki hathetes kora óta van velem, és az első másfél hónapot szinte folyamatosan velem töltötte, hiszen ekkor műtötték az orromat a barcelonai Európa-bajnokságon elszenvedett törésem után. Tehát nagyon hamar egymásra találtunk.

Nagyon megbízik bennem. Például csak nekem engedi, hogy a határa fordítva tartsam a karjaimban, akár egy kisbabát. Rendszerint puszilgat, amikor hazaérek.

Miután Tokicsoki hozzám került, tagja lettem a Magyar Szőrmeellenes Ligának, tavaly a növény- és állatszeretet napjára egy kezdeményezést indítottam, hogy mindenki töltsön fel egy fényképet kedvencével, ezzel is felhívva az emberek figyelmét a felelős állattartásra.

Érdekesség, a növény- és állatszeretet napjával kapcsolatban, a válogatottból Leimeter Dórával a budapesti Európa-bajnokságra vettünk egy kaktuszt, hogy majd az Eb ideje alatt nevelgetjük. Azóta is felváltva gondozzuk, és minden válogatott eseményen ott van. Így például az Európa-bajnoki bronz átvételekor is ott volt velünk a dobogón.

Kövessétek Gréta és Toki további kalandjait az Instagramon itt!

(Képek & szöveg: Gurisatti Gréta)