Mindenki egészséges a nagy meccs előtt

„50 százalék az esély a továbbjutásra”

2014. 06. 09.
Megosztás

Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint 50 százalék az esély a világbajnoki részvételre a szlovénok elleni győzelmet követően.

A mieink 25-22-re nyertek Szlovénia ellen a világbajnoki selejtező első, veszprémi felvonásán, ami kőkemény mérkőzést ígér a vasárnapi velenjei visszavágó előtt

Mocsai Lajos úgy véli, immár nincs esélyese a párharcnak, és minden tudásukat össze kell szedniük ahhoz, hogy kijussanak a katari világbajnokságra.

„A támadójátékunkba sajnos többször is hiba csúszott, hat-nyolc tiszta helyzetet hagytunk ki, de visszarendeződésben is javulnunk kell” – hívta fel rá a figyelmet a szakember.

Mocsai Lajos a lefújást követően hozzátette: a komplett csapat mindössze négy napot tudott együtt edzeni, és a játékosok a szezon végén rendkívül fáradtak, részben ezzel magyarázható a helyenként gyengébb teljesítmény.

Emellett a sérülések is komolyan visszavetették a csapatot: Gulyás Pétert ujjsérülése miatt már a meccs elején kivált a játékból, Ilyés Ferenc a félidő legvégén kért cserét, míg a meccs legjobbja, Harsányi Gergely a térdét fájlalta – igaz, őt még az oldalvonal mellett sikerült összedrótozni.

Mikler Rolandnak felemás érzései vannak az első találkozó után.

„Jó szlovén csapat volt az ellenfelünk, soha nem adták fel a küzdelmet, de háromgólos előnyt mégiscsak sikerült kiharcolnunk. Ha a mostani védekezést tudjuk nyújtani Szlovéniában, akkor van esélyünk” – fogalmazott a magyar csapat kapusa.

A párharcnak az olimpiai kvalifikáció szempontjából is kulcsszerepe van, ha ugyanis nem sikerül kijutnunk a vb-re, Mocsai Lajos szerint mindössze húsz százalék sanszunk marad Rióra.

A vb-selejtező visszavágóját vasárnap 18 órakor rendezik Velenjében.


(czo)


Kapcsolódó cikk:
Egy fontos lépéssel közelebb az olimpiához