73 tehetséget teszteltek a boglári akadémián

73 tehetséget teszteltek a boglári akadémián

2013. 11. 29.
Megosztás

Újabb fejezetéhez érkezett a folyamatosan fejlődő, gazdagodó balatonboglári Nemzeti Kézilabda-akadémia sikertörténete.

Miként az ország többi középiskolájában, ebben is a beiskolázás jegyében telnek a napok, és már le is zajlott az első kiválasztó rendezvény. Ezen 40 fiú és 33 lány mutatta meg a játéktudását a kézilabdapályán.

Az általános iskolában végzős, a Kárpát-medence szinte minden tájáról érkező fiatalok, akiket persze szüleik is elkísértek, az Urányi János Sportközpontban gyülekeztek. Itt előbb Mocsai Lajos főigazgató köszöntötte őket, majd az akadémia tanárai – egykori és jelenlegi szövetségi kapitányok, szövetségi edzők, európai mesteredzők – játék közben figyelték meg a kiválasztóra érkezetteket.

A tesztelésen arra voltak kíváncsiak, hogy a gyerekek miként mozognak a pályán, milyen a játékintelligenciájuk. Akit ennek alapján alkalmasnak ítélnek – az értékelésről hamarosan értesítik a fiatalokat –, azt a későbbiekben pszichológiai, antropometriai és különböző fizikai próbáknak is alávetik. Emellett az alapos orvosi vizsgálatsorozaton is meg kell felelnie a leendő akadémistának.

Az akadémia vezetősége a következő hónapokban további kiválasztókat is szervez, valamint nyílt edzéseket is hirdet, mert ezeken jó lehetőséghez jutnak a tehetségek a bemutatkozásra. A pontos időpontokat az akadémia honlapján (nemzetikeziakademia.hu ) hozzák nyilvánosságra.

(Forrás: NSO)