A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia is várja a fiatal riportereket!

A Buenos Aires-i ifjúsági olimpia is várja a fiatal riportereket!

2017. 10. 09.
Megosztás


A Nemzetközi Olimpiai BIzottság - a kontinentális szövetségeken keresztül - meghirdeti a III. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokra a Fiatal riporter programot. Az Európai Olimpiai Bizottság (EOB) felhívására 18-24 éves újságíró tehetségek jelentkezését várják november 1-ig.

Kontinensenként 2-2 tehetséges leány és fiú újságíró - öt kontinensről összesen 30 fiatal - kap lehetőséget a részvételre az Európai Olimpiai Bizottság döntése alapján. Fontos kritérium a megfelelő angol nyelvtudás (szóban és írásban), és az újságírás területén végzett munka, vagy hallgatói viszony, továbbá a 18-24 év közötti életkor. Szükséges a jelentkezéshez a pályázó portfóliója és referencia.

Az ifjúsági olimpiát Buenos Aires-ben 2018. október 6. és 18. között rendezik, a Fiatal riporter program pedig szeptember 30. és október 19. között fut. A NOB 2017. december 12-én hirdeti ki a győztes pályázókat. A program résztvevői E-jelzésű passzukkal minden sportlétesítménybe beléphetnek, és igénybe vehetik a sajtóközpont szolgáltatásait is.

A felhívást az EOB október 6-án tette közzé. A témában bővebben a NOB honlapján olvashat. A Facebookon itt tájékozódhat.

A részletes kiírást itt találja.

Érdeklődni és jelentkezni a Magyar Olimpiai Bizottságnál lehet az [email protected] emailcímen október 25. szerda éjfélig. Kérjük, a MOB-nak adja le fényképes magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajzát, illetve egy rövid fogalmazást arról, hogy miként képzeli az ifjúsági olimpiai feladatait, az azt megelőző időszakban az újságírói munkáját; továbbá milyen közép vagy hosszú távú céljai vannak a sportújságírás terén. Ha kommunikációs szakon egyetemi vagy főiskolai hallgató, arra is külön térjen ki.

(MOB, fotó: Facebook)