A BVSC vívóműhelye újra a legjobb!

A BVSC vívóműhelye újra a legjobb!

2016. 01. 05.
Megosztás

Kiváló novemberi teljesítményének köszönhetően a BVSC-Zugló vívószakosztálya nyerte el a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu által alapított „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó félmillió forintos Decathlon-sportszervásárlási utalványt. A százezer forintos közönségdíjat a Torna Club Békéscsaba tornászai érdemelték ki.

Újabb duplázó „A hónap műhelye”-díj történetében. A BVSC-Zugló vívószakosztálya 2014 februárjában a kadet- és junior Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményért már kiérdemelte az elismerő címet - az ünnepségen akkor az azóta elhunyt olimpiai bajnok dr. Fenyvesi Csaba szakosztályigazgató is részt vett -, most pedig fiatal versenyzői novemberi remeklésének köszönhetően újra elnyerte a díjat, és azzal együtt a félmillió forintos Decathlon-sportszervásárlási utalványt.

A dicső múltra visszatekintő zuglói szakosztály kardban és párbajtőrben vezető szerepet tölt be a sportág utánpótlás-nevelésében. Novemberben a legkiemelkedőbb nemzetközi eredményeket a párbajtőröző Andrásfi Tibor érte el. Saját korosztályában, a kadet európai körversenysorozat klagenfurti állomásán egyéniben a második helyen végzett, csapatban pedig aranyérmes lett. Erre aztán Pozsonyban rátett még egy lapáttal: a junior világkupaversenyen a nyolcadik helyet szerezte meg a rendkívül erős, csaknem háromszáz fős mezőnyben.

A tizenhat éves vívó a hazai válogatókon is remekelt, ahogyan kardozó klubtársai is. A junior leányok versenyében csak BVSC-s állt a dobogóra, míg a kadetek között is hárman képviselték a szakosztályt. Közülük is kiemelendő a korosztálynál fiatalabb, még csak serdülő Pusztai Liza teljesítménye, aki mindkét versenyt megnyerte, ráadásul a juniorok nemzetközi mezőnyében is letette a névjegyét. Szintén bontogatja a szárnyait az elsőéves kadet párbajtőröző, Borsody Emma, aki mind nemzetközi, mind hazai viadalokon igazolta a képességeit.

A kiemelkedő eredmények ellenére sem volt egyszerű elnyernie a vívószakosztálynak „A hónap műhelye”-díjat a rendkívül nívós mezőnyben. A szintén a BVSC-Zugló keretein belül működő asztalitenisz-szakosztály versenyzői, a Tapolcai VSE sakkozói, a Tornádó Team Korcsolyázó SE görkorcsolyázói és a Torna Club Békéscsaba tornászai méltó ellenfélnek bizonyultak. Utóbbi „páros” mindvégig kiélezett harcot vívott a közönségdíj elnyeréséért, ami aztán nagy hajrával a csabaiaké lett. Így ők nyerték meg a Decathlon által felajánlott százezer forintos sportszervásárlási utalványt.

A tavaly novemberi kiírásra a szokásoknak megfelelően sok jelölést adtak le a sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők. A MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórium a teljesítmények alapján választotta ki a figyelmébe ajánlott szakosztályok közül azt az öt műhelyt, amely felkerült a szavazólapra. A helyezésekről ezután döntött a közönség és a kuratórium.

A januári teljesítmények alapján február 5-ig az Utanpotlassport.hu-n lehet szakosztályokat jelölni „A hónap műhelye”-díjra.

(utanpotlassport.hu-MOB, fotó: MOB/Kovács Anikó)