Martonanita borito

A dobókörön kívül – fókuszban Luca érkezése

2020. 11. 02.
Megosztás

Bár az olimpiát egy évvel elhalasztották, Márton Anita számára mindenképpen emlékezetes marad ez az év, hiszen férjével gyermeket vállalnak. De edz-e még Anita, és van-e ideje végre kikapcsolódni is? Márton Anita egy napja következik a dobókörön kívül (és belül).

Márton Anita nagy reményekkel indult neki a 2020-as évnek, hiszen a kvalifikációs szintet megdobta és riói bronz óta bezsebelt – többek között – egy fedettpályás világ- és Európa-bajnoki aranyat is. Bár az olimpiát egy évvel elhalasztották, Anita számára mindenképpen emlékezetes marad ez az év, hiszen férjével gyermeket vállalnak. Idén, augusztus 13-án bejelentette, hogy 3 hónapos terhes, babát vár.
De edz-e még Anita, és van-e ideje végre kikapcsolódni is? Márton Anita egy napja következik a dobókörön kívül (és belül).

Reggel 6:30 és 7:00 óra között kelek ugyanúgy, mint amikor aktívan, napi kétszer edzettem. Gondolom, ebben nagy szerepe van az évek alatt kialakult bioritmusnak. Most a délelőtti edzést kihagyom, helyette az itthoni teendőkre koncentrálok. Praktikus háziasszonynak tartom magam, szeretek főzni. Anyukámtól, nagymamámtól sokat tanultam. A férjem dolgozik, őt mindig finom falatokkal várom haza. Igyekszem a már korábban megszokott sportos táplálkozást követni, sok zöldséggel, gyümölccsel.

Február 11-re várjuk Luca megszületését, így délelőttönként tervezgetésre is jut idő. Már egy hónapja mozog a pici, igen eleven kislány. Ha ez így marad, biztosan ő is hasonlóan mozgékony gyermek lesz, mint amilyen én voltam. Külön szobát tervezünk neki, már nézegetjük a bútorokat, kitaláljuk a szoba díszítését. A neve fa betűkből lesz kirakva és fényfüzért tervezünk köré. A babakocsi is megvan, most gyerekágyat nézegetünk. Téli baba lesz, így ennek megfelelő ruhatárat állítunk össze a számára, mire megérkezik. A barátainktól is kaptunk már sok mindent.

Ebéd után egy rövid pihenő következik, majd jöhet az edzés, ami alig tér el a korábbi évek során elvégzett gyakorlatoktól. Kocogás, futóiskola, nyújtások, konditerem, fekve nyomások, törzs erősítés: sok mindent meg tudok még csinálni. Emellett besegítek az utánpótlás nevelésébe is. Jelenleg két edzőnk egy kis csapattal Győrben edzőtáborozik, így én tartottam edzést a fiataloknak. Este 7, fél 8, mire hazaérek.

Van két kutyusunk, egy 8 éves golden retriver és egy 7 hónapos berni pásztor. Bár kertes házban lakunk, de azért 2 naponta kijár nekik egy kiadós séta. Az idősebbet nem sikerült annak idején iskolába járatni az edzések és versenyek miatt, most a fiatalabbal szeretnénk eljutni egy tanfolyamra. A séta után jöhet a jól megérdemelt alvás, s másnap kezdődik minden elölről. 🙂

Természetesen gondolok az olimpiára, de majd Luca megérkezése után döntök arról, hogy miként folytatom tovább.

Mi a legjobbakat kívánjuk Anitáéknak és bízunk benne, hogy Tokióban találkozunk! 😉

(Nyitókép: Magyarock/Nagy Weiner Attila; képek: Facebook/Márton Anita, MOB/Szalmás Péter)