„A Fair Play a sport alapja”

„A Fair Play a sport alapja”

2022. 05. 27.
Megosztás


Megtartotta idei első ülését a MOB Fair Play Bizottsága, melyen a címben idézett mondat Gyulay Zsolttól, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökétől hangzott el. A MOB közelmúltban megválasztott első embere ebbéli minőségében először találkozott a Fair Play Bizottság tagjaival. Kiemelte, hogy a fair play az egyik legrégebbi, és egyik legfontosabb területet a sportnak, és örül, hogy úgy Magyarországon, mint a nemzetközi színtéren is megjelennek a fair play értékei, valamint beszámolt a MOB-ot, illetve a hazai sportéletet érintő aktuális kérdésekről is.

A bizottság tagjai megvitatták a sportélet aktuális kérdéseit, különösképpen a sportszerűséget érintő eseteket. A konstruktív megbeszélést komoly döntések követték, hiszen a 2021-es évre vonatkozó jelöltekről döntöttek a tagok. A felhívásra idén is számos jelölés érkezett, sok egyértelmű eset mellett most is voltak olyanok, melyeken hosszan tanácskoztak a résztvevők, mielőtt meghozták a döntést.

Dr. Kamuti Jenő, a MOB Fair Play Bizottság elnöke kiemelte, hogy az elmúlt években egyre több a jelölés, a Covid ellenére is, ami egyértelműen pozitív visszajelzés az elvégzett munkára. „Örömmel tapasztalom, hogy nemcsak az élsportból kapunk ajánlásokat, hanem sok esetben az utánpótlás területéről, illetve az amatőr sportból is. Lényeges, hogy a fiatalok minél előbb halljanak a fair playről, ezért is tartunk egyre több órát iskolákban, akadémiákon.”

A MOB Fair Play Bizottság ezúton is köszöni a jelöléseket, egyben felhívja a figyelmet rá, hogy év közben is bármikor be lehet küldeni az olyan cselekedeteket, amelyek Fair Play-díjra lehetnek érdemesek. A 2021-es év díjazottait hamarosan értesíti a bizottság, a díjátadó gálára várhatóan idén ősszel kerül sor.

(MFPB/Deregán Gábor; fotó: MOB/Szalmás Péter)