A felnőttek nagyon jók, az utánpótlás felülmúlhatatlan!

2014. 10. 22.
Megosztás

A Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) vezetőinek, szakembereinek részvételével folytatódott a sportági konzultációk sora a Magyar Olimpiai Bizottság székházában.

A MOB vezetőivel folytatott egyeztetésen a szövetség részéről megjelent Schmidt Gábor, a szakmai bizottság elnöke, Csabai Edvin szakmai igazgató, Storcz Botond felnőtt szövetségi vezetőedző, Hüttner Csaba utánpótlás szövetségi vezetőedző, valamint Weisz Róbert szövetségi vezetőedző (para, maraton szakág).

A szakmai beszámoló során elhangzott, felnőtt versenyzőink a tőlük megszokott tempóban szállították az érmeket és a kiemelkedő eredményeket az elmúlt hónapokban, ami bizakodásra ad okot a riói olimpia előtt szűk két évvel.

Utánpótláskorú sportolóink még ennél is jobban brillíroznak, rendre „felülmúlhatatlan” teljesítménnyel rukkolnak ki, a nanjingi ifjúsági olimpián például két ezüstérmet hoztak haza kajakosaink Homonnai Luca és Mozgi Milán révén.

Az egyeztetésen szóba került, hogy a 2015-ös évben három kiemelt viadalra kell felkészülni: a milánói világbajnokságra, a bakui Európa Játékokra, illetve a riói tesztversenyre.

Kiemelendő továbbá, hogy a szakmai stáb a legújabb tudományos módszereket is beveti a sikeres szereplés érdekében, és az egyedi újításokkal kapcsolatban külföldről is hatalmas az érdeklődés.

Az orvosi hátteret szintén nem érheti kritika, és minden feltétel adott ahhoz, hogy a szülése után visszatérő Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina, valamint a gerincműtéten átesett Douchev-Janics Natasa újra csúcsformába lendüljön.

Ahogy az már egy hétfői sajtótájékoztatón is elhangzott: a 2016-os riói játékokkal kapcsolatosan elvárás, hogy Magyarország az összes lehetséges kvalifikációs helyet betöltse (női kajakban hat, férfi kajakban nyolc, kenuban pedig négy kvótát osztanak ki maximálisan nemzetenként), illetve hogy Brazíliában minél több versenyzőnk állhasson dobogóra, annak is minél magasabb fokára.

(MOB/czo, fotó: MOB/Szalmás Péter)