„A győri maratoni kajak-kenu vb kiváló főpróbája lesz a 2017-es EYOF-nak"

„A győri maratoni kajak-kenu vb kiváló főpróbája lesz a 2017-es EYOF-nak"

2015. 02. 17.
Megosztás

Borkai Zsolt, a MOB elnöke, Győr polgármestere a 2015-ös győri maratoni kajak-kenu-világbajnokság felvezető sajtótájékoztatóján beszél erről hétfőn, amikor elmondta: „Győrben nagy hagyományai vannak a nemzetközi sportesemények színvonalas megrendezésének. Ebbe a sorba illeszkedik a maratoni kajak-kenu is."

„Bízom abban, hogy Győr méltó házigazdája lesz a világbajnokságnak, és biztos vagyok benne, hogy a rendezvény sikere kiegészül majd a magyar sportolók, sőt akár győri versenyzők eredményességével is” - mondta a MOB első embere a kajakkenusport.hu-nak.

A Nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) Győrben 2017-ben rendezik, a kajak-kenu akkor szerepel először a fesztivál programjában.

Győr lesz az első triplázó, még egyetlen helyszínen sem rendezett meg három maratoni-világbajnokságot a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF). A rutinos magyar szervezők és a nyugat-magyarországi sportváros már készül az év egyik legnagyobb szabású világversenyére, amelyre több mint 40 ország sportolóit várják.

Dr. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke pedig azt emelte ki, mekkora elismerés az ICF részéről, hogy ismét megbízott a magyar szervezőkben.

„Szerencsére azt az ICF is tudja, hogy a legjobb hangulatú világversenyeket Magyarország tudja szervezni a legtöbb sportágban, így a kajak-kenuban is. Az elmúlt 20 évben rendeztük több fantasztikus hangulatú felnőtt és korosztályos világbajnokságot és Európa-bajnokságot, valamint számtalan sikeres világkupát is, így magabiztosan várom azt, hogy idén is vendégül lássuk a világot” – tette hozzá a sportág első embere, aki arról is beszélt, hogy az őszi maratoni világbajnokságot a televíziónézők számára is izgalmassá kívánják tenni, ezért a világon elsőként drónokra szerelt kamerák fogják a futamokat végigkövetni.

A maratoni kajak-kenu világbajnokságnak Győr 2015. szeptember 11. és 13. között ad otthont.

(MKKSZ-MOB- Gyor.hu)