Borito fekete laszlo 2 1

À la carte Fekete László

2020. 12. 14.
Megosztás

A több mint 160 kilós, 192 centiméteres óriás mindig is híres volt farkasétvágyáról, s mint maga is elismeri, méretei ellenére is egy „konyhatündér”. Húst hússal eszik, sőt, süt-főz maga is. Kíváncsiak voltunk, mit ajánl a karácsonyi asztalra. À la carte Fekete László következik…

Magyarország legerősebb embere már a nyolcvanas évek közepén világrekorder volt malomkőhajításban. A csolnoki Toldi Miklós az „erősportban” számos dobogós eredményt jegyezhet európai és világviszonylatban is. A sokszoros világbajnok november végén, 62 évesen bejelentette, hogy visszavonul a versenyszerű sportolástól, és a jövőben azon fog dolgozni, hogy sportágát a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elismerje, bekerüljön az ötkarikás játékok programjába.

A több mint 160 kilós, 192 centiméteres óriás mindig is híres volt farkasétvágyáról, s mint maga is elismeri, méretei ellenére is egy „konyhatündér”. Húst hússal eszik, sőt, süt-főz maga is. Kíváncsiak voltunk, mit ajánl a karácsonyi asztalra. À la carte Fekete László következik…

Pécs, 2004. július 10. Fekete László, a közép-európai csapat tagja golyórakás (150-210 kg) közben. Pécsett a városi sportcsarnokban rendezték meg a világ legerõsebb emberei kontinens-csapat világbajnokságát, ahol hat csapat tizennyolc versenyzõje mérte össze erejét hat versenyszámban. MTI Fotó: Kálmándy Ferenc


Fekete László marhasültje

Hozzávalók:

1 egész fehérpecsenye
1 csomag darabolt bacon
5-6 fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4-5 db sárgarépa
só, bors, ízlés szerint delikát

Elkészítés:

A húst kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. Egy közepes tepsibe rakunk 1-2 dl vizet, néhány kanál sertészsírt, majd belehelyezzük a húst, szépen egymás mellé. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Rátesszük a karikákra vágott hagymát és fokhagymát. Erre ráhelyezzük a hosszában félbevágott sárgarépát, és az egészet befedjük a darabolt baconnel. Alufóliával letakarjuk és 200°C-on 2 órát sütjük, majd levesszük a fóliát és 180°C-on még 1 órát tovább sütjük. Rizzsel vagy tört krumplival tálaljuk. Jó étvágyat!

(Fotók: Fekete László, MTI)