A magyar férfi kézilabda-válogatott már középdöntős az Eb-n

A magyar férfi kézilabda-válogatott már középdöntős az Eb-n

2016. 01. 19.
Megosztás

A magyar férfi kézilabda-válogatott az oroszokkal mérkőzött a D-csoport második fordulójában az olimpiai kvalifikációs Eb-n. A két együttes korábbi, utolsó két összecsapásán a magyarok győztek, most riválisaink.

Gdanksban a találkozón végig az oroszok vezettek, a félidőben négy gólos előnnyel. A magyarok a találkozó egészében sokat hibáztak átlövésből, s kihagytak három hétméterest is. A második félidőben többször is közel került a magyar gárda ellenfeléhez, de a végére csupán egy gólra tudta megközelíteni az orosz gárdát. A 27:26-os vereség ellenére a magyar válogatott már továbbjutott a középdöntőbe mivel a másik találkozón Dánia legyőzte Montenegrót.

A csoport utolsó fordulójában Dánia következhet, és a középdöntőbe továbbvitt pontok miatt nagyon nem lesz mindegy a szerdai találkozó eredménye.

A D-csoport állása:
1. Dánia 61:53 4 pont, 2. Magyarország 58:54 2, 3. Oroszország 52:57 2, 4. Montenegró 55:62 0

A középdöntő szempontjából a C csoport eredményeit figyelemmel kell kisérnünk. Abból a csoportból a svédek nem rendelkeznek még olimpia kvalifikációs kvótahellyel. A skandinávok egy gólos vereséget szenvedtek a németektől, és a csoport utolsó fordulójában a spanyolokkal találkoznak.

A C-csoport állása:
1. Spanyolország 56:53 3, 2. Svédország 49:48 2, 3. Németország 56:58 2, 4. Szlovénia 45:47 1

A középdöntőbe a két csoport első három helyezettje a csoportmérkőzések eredményét magukkal hozva jut tovább.

(MOB fotó: MTI/ Kovács Anikó)