"A magyar kajak-kenu utánpótlás még mindig nagyon biztos lábakon áll"

"A magyar kajak-kenu utánpótlás még mindig nagyon biztos lábakon áll"

2015. 07. 27.
Megosztás

Tízennyolc világbajnoki érmet nyert a portugáliai Montemor-o-Velhóban a magyar ifjúsági és U23-as kajak-kenu-válogatott. Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző a szövetség honlapján úgy fogalmazott: "folytatódott az a tendencia, hogy Magyarország egymaga háromszor annyi aranyérmet nyert, mint a közvetlen rivális nemzetek összesen, ami azt mutatja, hogy a magyar kajak-kenu utánpótlás még mindig nagyon biztos lábakon áll."

„Sikerült túlszárnyalnunk a tavalyi hazai rendezésű ifi és U23-as világbajnokságon elért eredményeinket, amire azt hiszem senki sem számított. Egyik ámulatból estünk a másikba a parton, nagyon jó volt itt magyarnak lenni. Nagyon komoly mezőny vett részt a világbajnokságon. Mi tíz aranyérmet nyertünk, mögöttünk a legeredményesebbek a fehéroroszok voltak három világbajnoki cím megszerzésével, amiket női kenuban szereztek" – értékelte a hétvégét Hüttner Csaba.

A magyar ifjúsági és U23-as válogatott 10 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzéremmel mindkét korosztályban az összesített éremtáblázat élén végeztek.

Az ifik között K-1 200 méteren Homonnai Luca és Kuli István szerzett világbajnoki címet, Homonnai 500 méteren is győzött, Racskó Fruzsina és Sólyom Dóra utóbbi távon nyerte meg a párosok versenyét. Az U23-as korosztályban Takács Kincső lett aranyérmes C-1-ben 200 és 500 méteren is, míg Bodonyi Dóra K-1 500-on nyert. A férfi párosok mezőnyében a Horváth Bence, Szomolányi Máté duó végzett az élen 200 méteren.

Az U23-asok közt kenuban Takács Kincső és Lakatos Zsanett, kajakban Hagymási Réka és Hagymási Anita lett második, csak úgy, mint a Noé Bálint, Bogár Gábor, Ilyés Róbert és Koleszár Mátyás összetételű férfi kajaknégyes.

Az U23-as férfi kajak egyesek 200 méteres versenyében Birkás Balázs, valamint a Kopasz Bálint, Mozgi Milán, Piller Kristóf és Györgyjakab Máté kajaknégyes bronzérmet nyert az 1000 méteres versenyben.

Ifiben Kopasz Bálint K-1 1000 méteren, a Béke Kornél, Mayer Keán duó K-2 1000 méteren győzött.

A 23 éven aluliak közt bronzérmet nyert Bogár Gábor K-1 1000 méteren, a Noé Zsombor, Vass Péter kettős K-2 1000 méteren, míg a Horváth Alexandra, Simán Fanni, Bodonyi Dóra és Szabó Ágnes összetételű kvartett K-4 500 méteren.


(MKKSZ-MOB)