20240522 004 pottyos sajtaj

A MOB és a Pöttyös közös kampányában mindenki ráérez a szurkolás ízére!

2024. 05. 22.
Megosztás

2024-ben minden sportszerető ráérezhet a szurkolás ízére! A Pöttyös és a Magyar Olimpiai Bizottság megújult partnerségének keretében a Pöttyös olimpiai arcképcsarnok kártyacsomagja beköltözik az okostelefonokba, hogy applikáción is elérhető legyen a szurkolók számára. Az új formátumhoz igényes és megkapó tartalom dukál, gazdag információval a magyar olimpiai csapat versenyzőiről, napi szinten frissülő hírekkel és izgalmas nyereményekkel. A közös szurkolás élményéhez pedig egy különleges, piros-fehér-zöld Hajrá, Magyarok! trikolór Túró Rudival is hozzájárul a Pöttyös. Minderről sajtóeseményen számoltak be május 22-én.

Szintet lép a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Pöttyös (valamint a gyártó FrieslandCampina Hungária) együttműködése, amely nyolcadik éve tart. A MOB és a Pöttyös 2016 óta működik együtt azzal a céllal, hogy Magyarország kiugró népszerűségnek örvendő márkája megismertesse és közelebb hozza a szurkoló közönséghez olimpikonjainkat, akik büszkén képviselik hazánkat a párizsi ötkarikás játékokon, és akikért közösen szurkolunk július 26-tól augusztus 11-ig.

20240522 003 pottyos sajtaj
MOB-Média/Szalmás Péter

A Pöttyös és a MOB az olimpiára készülve, a korábbi hagyományok szerint 200 darabból álló, új szurkolói kártyacsomagot készített, amelyeken az olimpikonok mellett paralimpikonok és legendák (korábbi olimpiai bajnokok) is helyet kaptak. Mivel a Pöttyös Túró Rudit és más termékeket a magyar háztartások hetven százalékában heti rendszerességgel fogyasztják, az eredeti cél változatlanul az, hogy az olimpiai csapatot és a legendákat széles körben, magyarok milliói számára „testközelbe” hozzák. A szurkolói aktivitás 2024-ben a trendeket és szokásokat követve megújul és nagyrészt a digitális térbe költözve, huszonegyedik századi arculatban és még több információ tartalommal folytatódik tovább. Ahogy a Pöttyös esetében is kéz a kézben jár a tradíció és innováció, a szurkolói kártyagyűjtő aktivitás is tovább lett fejlesztve: digitális formában és vizuálisan újragondolva, az AR lehetőségeit kihasználva a Pöttyös mobilalkalmazásba költözött. Változatlan cél mentén: összehozni az olimpikonjainkat és a sportszeretőket, hogy minden Pöttyös-rajongóból vérbeli szurkoló váljon az olimpiára.

20240522 001 pottyos sajtaj
MOB-Média/Szalmás Péter

„A Pöttyös sikere mögött együtt van jelen a gazdag múlt és a folyamatos innováció. Közel 60 éve készítjük Magyarország kedvenc túródesszertjét és az évtizedek alatt magyar fogyasztók millióihoz juttattuk el a Pöttyös élményt, régi és új generációkhoz egyaránt. A termékfejlesztés és a kínálat változatossága vezető és megbízható élelmiszeripari vállalatként fontos része a küldetésünknek. A megújulásra való folyamatos törekvésünk jegyében újítottuk meg az olimpiai kártyáinkat is annak érdekében, hogy a szurkolók még praktikusabban, még izgalmasabb formában, még testközelibb élményekhez és információkhoz jussanak az olimpia magyar hőseről. Az alkalomra fejlesztett digitális platformunkon izgalmasan van ötvözve a sporttörténelem, a párizsi olimpiai csapatunk bemutatása, az olimpia alatt folyamatosan frissülő információk, illetve a szurkolók aktiválása. Köszönjük a Magyar Olimpiai Bizottságnak, hogy együttműködhetünk ebben a küldetésben” – mondta Szecskó Ferenc, a Pöttyöst gyártó és forgalmazó FrieslandCampina Hungária vezérigazgatója.

20240522 020 pottyos sajtaj
MOB-Média/Szalmás Péter

„A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és persze a magyar is a legfontosabb feladatai között tartja számon, hogy minél több fiatallal ismertesse meg az olimpiai értékeket, úgy, mint kiválóság, tisztelet, barátság. Ennek egyik feltétele, hogy a fiatalok ismerjék a legendás sportolókat, sporttörténeteket, és persze az éppen aktuális olimpiai játékokon is tudják, hogy kinek szurkolhatnak – mondta Gyulay Zsolt, a MOB elnöke. – Utóbbiban segít a MOB és a Pöttyös közös projektje, amely immár nyolc éve tart, és amelynek hatalmas ereje van, megmondom őszintén, nem is gondoltam volna, hogy ekkora. A riói kártyacsomagban én is szerepeltem, és a mai napig előfordul, hogy arra az akkori kártyára kérnek tőlem aláírást. És téved, aki azt hiszi, hogy csak a fiatalok gyűjtik ezeket a kártyákat, mert a saját tapasztalataimra alapozva mondhatom, hogy a felnőttek körében is nagyon népszerűek, csakúgy, mint maga a Pöttyös, amelyből az olimpiai faluba is viszünk majd ki, hogy a versenyek feszültségét hazai finomsággal vezethessék le sportolóink.”

A kétszeres olimpiai bajnok kajakozó arról is beszélt, hogy 65 nappal a párizsi olimpia rajtja előtt 18 sportágban szereztek kvalifikációt a magyar sportolók. A vezetők bíznak abban, hogy a záráskor sikerül túlszárnyalni a tokiói 175-ös létszámot, 180-190 fős magyar csapattal számolnak.

20240522 012 pottyos sajtaj
MOB-Média/Szalmás Péter

A különleges kiadású, Hajrá, Magyarok! Trikolór Túró Rudik 2024. május közepén kerülnek a boltok polcaira. A szurkolói kártyacsomagok a termék multipack csomagolásán megtalálhatók, de a valódi élményt akkor nyújtják a szurkolóknak, ha a rajtuk lévő QR-kód segítségével a Pöttyös appba mentik őket a fogyasztók. Ahogy a Pöttyös folyamatosan azon dolgozik, hogy kevesebb csomagolóanyagot és ivóvizet használjon, és csökkentse kibocsátását az előállítás és disztribúció során, így a digitális kártyacsomag is jelentősen csökkentett papírfelhasználással jár.

20240522 006 pottyos sajtaj
MOB-Média/Szalmás Péter

A május 22-es sajtóeseményen részt vett Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, a MOB marketingmunkatársa, Szilágyi Dorottya olimpiai bronz- és világbajnoki ezüstérmes vízilabdázó és Szatmári András olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó, akik az olimpiai vonatkozásokról beszéltek.

20240522 011 pottyos sajtaj
MOB-Média/Szalmás Péter

„Azért megyünk az olimpiára, hogy aranyéremmel jöjjünk haza! Ez nem kérdés! Mindenkinek ez van a fejében. Ha az olimpiára gondolok, csak az a cél, hogy fényesebb érmet szeretnék szerezni, mint az előző olimpián” – nyilatkozott a pólós az MTI-nek a MOB szerdai sajtóeseményén. Hozzátette, úgy látja, most a csapat elég érett ahhoz, hogy ezt meg is tudja valósítani. „Az előző olimpián a bronzérem az aranyat jelentette nekünk, idén viszont csak az aranyérem jelentené az aranyat” – hangsúlyozta.

20240522 024 pottyos sajtaj
MOB-Média/Szalmás Péter

„A bajnokság szombati egyéni küzdelmeit online követem majd, mert most számomra mindennél fontosabb a pihenés, a felépülés. Azért a vasárnapi csapatversenyekre elképzelhető, hogy kinézek” – mondta a 31 éves vívó, aki elmondta, most kell nagyon figyelnie, vigyáznia, amikor már terhelheti a lábát, hogy ne legyen türelmetlen, ne siettessen, ne kapkodjon el semmit. Az egy hónap mozgás nélküli időszakban sokat olvasott, rejtvényt fejtett, zongorázott és elővette a szintetizátort is, de mindenre ráunt, mert máshol, a víváson jártak a gondolatai. „Örömteli, hogy az izomzatomból nem vesztettem sokat, se a jobb, se a sérült bal lábamon. Amikor már lehetett, ülve iskoláztam, tegnap (kedden) pedig picit már kipróbáltam magam állva is, de fokozatosan szabad csak terhelni a lábam. Most kell nagyon figyelnem a vívómozgásra, mert abból kiestem, a térdemre és mindenre. Pszichológus is segít abban, hogy türelmes legyek magammal szemben” – mondta. Hozzátette, bizakodó, hogy az olimpiáig hátra lévő két hónapban teljesen rendbe jön.

20240522 023 pottyos sajtaj
MOB-Média/Szalmás Péter

#Hajrá, Magyarok!