A MOB lerótta kegyeletét

A MOB lerótta kegyeletét

2012. 09. 21.
Megosztás

Az Aranycsapat legendás csatárának, az 1979-ben 49 éves korában, Barcelonában elhunyt Kocsis Sándornak újratemetésére szeptember 21-én (pénteken), a Szent István Bazilikában kerül sor.


A 83 évvel ezelőtt, 1929. szeptember 21-én született olimpiai bajnok, 68-szoros válogatott, az FC Barcelona csapatában is sikerrel szerepelt labdarúgó a Bazilika előtt elhelyezett urnájánál 12 órától különböző sportszervezetek képviselői állnak díszőrséget, gyászoló barátok, sportkedvelők róhatják le kegyeletüket.


A Magyar Olimpiai Bizottság nevében Molnár Zoltán főtitkár tisztelgett a ravatalnál és elhelyezte a kegyelet virágait.

A 16 órakor kezdődő szertartáson az újratemetést szervező Aranycsapat alapítvány vezetője Kű Lajos válogatott labdarúgó köszöntője után Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa, a csapattárs, Sandro Rosell, az FC Barcelona elnöke, Luis Suárez, az FC Barcelona első aranylabdása, csapattárs, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Hende Csaba honvédelmi miniszter és Berzi Sándor, az MLSZ alelnöke mond búcsúbeszédet.

A gyászmisét Kiss-Rigó László megyéspüspök celebrálja, a kiváló sportember urnáját ezt követve szűk körben helyezik el a Bazilika altemplomában, Puskás Ferenc sírja közelében.

Kocsis Sándor hamvai a Szent István Bazilikában Puskás Ferenc földi maradványai mellé kerülnek. Mától ismét egymás közelében lesznek a legendák, ugyanúgy mint a magyar labdarúgás fénykorában, az Aranycsapatban.

Pénteken 12 és 16 óra között bárki leróhatja kegyeletét, valamint a búcsúztatásra is várnak minden szurkolót, tisztelőt.