A Mocsai-csapat négy góllal legyőzte Tunéziát

A Mocsai-csapat négy góllal legyőzte Tunéziát

2012. 07. 20.
Megosztás

Felkészülési mérkőzésen a magyar férfi kézilabda-válogatott 29–25-re legyőzte Tunéziát.

Csütörtök kora este két olimpiai résztvevő, a magyar férfi kézilabda-válogatott és Tunézia találkozott az Úszegedi Sportcsarnokban felkészülési mérkőzésen. A szurkolók számára duplán számított a mérkőzés, hiszen a válogatott a londoni játékok előtt utoljára szerepelt hazai környezetben, illetve sok-sok év után visszatért „második" szülővárosába (Székesfehérváron látta meg a napvilágot, de egyéves korára már Szegedre költözött) Nagy László. És bár a bemutatásnál csak néhány füttyszó hallatszott, azokat is elnyomta a közel 2500 néző vastapsa. Nagy rögtön góllal hálálta meg a köszöntést, majd Laluska Balázs növelte az előnyt. Ekkor azonban porszem kerülhetett a gépezetbe, mert Afrika bajnoka egy 5–0-s rohammal elhúzott.

A mieinktől sok volt a pontatlan passz és lövés, ám a kapuban Mikler Roland néhány bravúrral tett arról, hogy ne legyen nagyobb a különbség. Pár perc alatt feljavult a támadójátékunk, lőttük is sorra a gólokat: Gulyás Péter, Császár Gábor, Nagy László és Vadkerti Attila érdemelte ki a drukkerek tapsát, sőt már a védekezésünk jól működött (8–6).

Ezután Tunézia illetődött meg kissé, kézben tartottuk a mérkőzés irányítását, még a gólváltás ellenére is (9–8). Mikler remekelt a kapuban, ám a mezőnyben ismét apróbb hibákkal játszottak Császárék. Szerencsére a vendégek sem vitték túlzásba a gólgyártást és a pontos kézilabdát.

A 24. perctől kezdve csak kétszer tudtunk két góllal vezetni – Putics Barna, Nagy László, Császár és Iváncsik Gergő volt eredményes –, ám másodszorra a legjobbkor, hiszen következhetett a szünet. 15–13

Jól kezdtük a folytatást, Pérez Carlos, Lékai Máté és Iváncsik Tamás is góllal nyitott, Mikler meg, úgy látszik, a szünetben a taktikai tanácsok meghallgatása helyett kőművesmunkákat végzett a kapujánál, mert csupán csak hetesből találtak be neki. A 35. percre Zubai Szabolcs és Iváncsik Tamás találatával már hattal ment Mocsai Lajos csapata (20–14).

A 41. percre a tunéziaiak némileg kozmetikáztak az eredményen (23–18), sőt a meccs első kétperces kiállítása után – Pérez ülhetett le ütésért – meglőtték a 19. góljukat is hetesből. Harsányi Gergely hasonló pozícióból hibázott, majd ismét rezdült Mikler hálója. Végre következett egy újabb nagy magyar gól, ezúttal azonban a francia Dunkerque-ben szereplő Nagy Kornéltól.

A 46. percben a vendégek is megkapták első kétpercesüket, Iváncsik Gergő rögtön be is vágott egy hetest (25–20). Ezután sorra megvoltak az afrikai kísérletek, ám a Mikler építőipari cég által felhúzott falat képtelenek voltak áttörni. Iváncsik Gergő és Zubai egy-egy góllal köszönte meg a sok bravúrt (27–20).

Az 53. percben, ki, ha nem épp, Meganem megint – ötödször – betalált, de Nagy Kornél és Vadkerti továbbra is tűzben tartotta a már ollézó szegedi publikumot. Bár a végén három gyors vendéggól rontott az összképen, a magyar válogatott a kezdeti megilletődöttség után támadójátékban és védekezésben, illetve az extázisban védő Miklerrel kiegészülve is felőrölte az olimpián az ellenkező csoportban szereplő Tunéziát, és megérdemelten nyert 29–25-re

MESTERMÉRLEG

MOCSAI LAJOS, a magyarok kapitánya:
– Sok technikai hibát követtünk el, vagyis még akad dolgunk Londonig. Az olimpiára utazó tizenöt játékos nevét csütörtök este közöltem a kerettel, de a szövetség kérésére csak pénteken hozzuk nyilvánosságra. A tizennégy plusz egyes keretet csak a hét végén, Franciaországban jelölöm ki, a plusz egyre ugyanis még két variációm van.

ALAIN PORTES, a tunéziaiak kapitánya:
– Úton Londonba hasznos, nagy iramú meccset játszottunk az erősebb magyarokkal. A találkozó egy-egy szakaszában elégedett voltam a támadójátékunkkal, de a védekezésünk többször akadozott. Remélem, az olimpián is találkozunk, és ott visszavághatunk.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–TUNÉZIA 29–25 (15–13), Szeged, 2500 néző. V: Herczeg, Südi
MAGYARORSZÁG: MIKLER – Gulyás 1, NAGY L. 3, Laluska 1, ILYÉS 2, ZUBAI SZ. 3, Vadkerti 2, Csere: Császár 3 (2), Iváncsik T. 2, Lékai 2, Iváncsik G. 3 (2), Schuch, Putics 2, Mocsai T., Nagy K. 2, PÉREZ 2, Harsányi 1 (1)
TUNÉZIA: Helal, Tuati, Bannur 1, MEGANNEN 5, TEDZS 6, JALLU 4, Buganmi 1 (1) Csere: Misszaui (kapus), Hmamm, Garbi 1, Aluini 1, Huiref, Ajed 1, Hedui 3, Tumi 2
Kiállítások: 6, ill. 6 perc Hétméteresek: 7/5, ill. 2/1

(Forrás: telesport.hu)