Szilagyi aron tokyo

A NOB végrehajtó bizottsága elfogadta Szilágyi Áron kandidálását a NOB Sportolói Bizottságába

2023. 11. 29.
Megosztás

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága november 29-ei ülésén áttekintette azon jelöltek listáját, akik pályáznak a NOB Sportolói Bizottsági tagságára, és magyar szempontból nagyon jó hír, hogy elfogadta a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó, Szilágyi Áron kandidálását.

„Nagyon izgalmas ez az egész folyamat, még én is csak tanulom az egészet, hogy mi mit követ, milyen lépéseken keresztül lehet addig eljutni, hogy valakire szavazni lehessen – mondta Szilágyi Áron, aki az egyetlen vívó a kandidálók között. – Ez a mostani egy fontos lépés volt, nagyon örülök, hogy a NOB méltónak találta a személyemet a jelöltségre. Mindig is fontos volt számomra a versenyzők érdekvédelme, legyen szó a Nemzetközi Vívószövetségről, vagy akár a MOB Sportolói Bizottságáról. A NOB-tagság újabb hatalmas kihívás lenne, amely során egy kicsit visszaadhatnék a sok jóból, amit kaptam a sporttól, és megoszthatnám a tapasztalataimat.”

A NOB sportolói bizottságában a párizsi játékok végével lejár olimpiai bajnok úszónk Gyurta Dániel mandátuma, és a MOB elnöksége – a pályázati anyagok áttekintése és a háromtagú előkészítő bizottság javaslata alapján – Szilágyi Áront javasolta új jelöltnek. Megválasztása esetén a megbízatás nyolc évre szólna, és egyben NOB-tagságot jelentene. A párizsi olimpián résztvevő sportolók az ötkarikás játékok idején választják majd meg a négy új tagot – a NOB mai közleménye alapján 32 jelentkező (18 nő és 14 férfi) közül.

(MOB, fotó: MOB-Média/Szalmás Péter)