Alfoldi zoltan ioc2024

A NOB elnöke is gratulált a magyar szakembernek az edzői program elvégzése után

2024. 07. 12.
Megosztás

Sikeresen végezte el a Nemzetközi Olimpiai Bizottság Szolidaritási Programja által is támogatott edzőképzést az evezős dr. Alföldi Zoltán.

A továbbképzésre néhány héttel korábban került sor, majd az okleveleket a svájci Lausanne-ban adták át Thomas Bach NOB-elnök jelenlétében.

Az Egyesült Államok Olimpiai és Paralimpiai Bizottsága, a Delaware Egyetem és az Olimpiai Szolidaritás Program közösen gratulált dr. Alfödi Zoltánnak a nemzetközi edzői program (International Coaching Enrichment Certificate Program, ICECP) teljesítéséhez. Ezúttal 33 nemzet képviseletében 18 sportág 34 edzője kapott oklevelet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökétől, Thomas Bachtól.

Az ICECP 2008-as megalakulása óta összesen 491 résztvevőt ért el 130 nemzetből és 42 sportágból. A program célja, hogy segítse az aktív edzőket a sporttudományok, a tehetséggondozás, a sportolók fejlesztése, a biztonságos sport, az edzőképzés, az edzői menedzsment és az alulról szerveződő sportfejlesztés területén. A tervezett eredmény az, hogy az ICECP résztvevői visszatérjenek hazájukba, edzőként és szakértőként egyaránt szolgáljanak saját sportágukban, és a jövő edzőinek és sportolóinak alapépítőivé váljanak, miközben terjesztik az olimpiai és paralimpiai szellemet.

A program szervezői köszönetet mondtak a Magyar Olimpiai Bizottságnak is a projekt során nyújtott együttműködésért, és reményüket fejezték ki, hogy közösen biztosítják „a jövő edzőinek sikerét az olimpia szellemiségének terjesztésében”.