A NOB Koordinációs Bizottsága helyszínbejáráson járt Tokióban

A NOB Koordinációs Bizottsága helyszínbejáráson járt Tokióban

2018. 07. 12.
Megosztás


A következő nyári olimpiai játékok helyszínén, Tokióban járt a NOB Koordinációs Bizottságának elnöke John Coates, aki lenyűgözőnek tartotta a létesítmények jelenlegi állását. Ez volt az elnök hatodik látogatása a japán fővárosban, ahol most a Nemzeti Stadiont, a Musashino sportpályát és a Lovasparkot nézte meg.

Az olimpiai falu középpontjában álló Nemzeti Stadionban rendezik majd a megnyitóünnepséget, valamint az atlétikai versenyeket. A Musashino sportpálya a tollaslabdának és a vívásnak ad majd otthont. A lovasversenyeket eredetileg Dream Island-en rendezték volna, de 2015 márciusában a NOB jóváhagyta a helyszínváltoztatást, így ezt az 1964-ben is használt Lovasparkban rendezik.

„Nagy öröm számunkra, hogy 1964 után újra a Lovasparkba rendeznek versenyeket. Úgy gondolom, mindenki büszke lehet erre az épületre. Ellátogattunk a központi stadionhoz valamint Musashinoba, ahol nagyon jól haladnak a munkálatokkal. Elmentem Sea Forest-be is, amely egy lenyűgöző helyszín, és az olimpia után parkként funkcionál majd tovább” – mondta John Coates.

A Nemzeti Stadion tervezett befejezése 2019 novembere.

(insidethegames.biz, fotó: ITG)