A női párbajtőrcsapat kilencedik

A női párbajtőrcsapat kilencedik

2013. 08. 11.
Megosztás

Női párbajtőrcsapatunk nem jutott a legjobb 8 közé a MOL Vívó Világbajnokságon, miután a nyolcaddöntőben 45:34-es vereséget szenvedett Észtországtól. Ezt követően az alsóházban valamennyi mérkőzését megnyerte a válogatott, amely így a kilencedik helyen végzett.

A csapatversenyek második napján a párbajtőrőzők vették hatalmukba a SYMA csarnok pástjait.

Titkon reméltük, hogy a Kovács Iván vezette hölgycsapat képes lesz a bravúrra, hiszen a nyolcaddöntőbe jutásért a csapat Európa-bajnok és a budapesti egyéni világbajnokkal felálló észtekkel kellett megmérközniük.

De előtte még bemelegítésként Izraelt kellett legyőzni Szász Emeséjéknek. A lányok fegyelmezett, taktikus vívással teljesítették is a kötelezőt (45:29).

És következhetett a nyolcaddöntőben Észtország. Meglepetésre az észtek nagyon bíztak magukban , mivel csak tartaléknak nevezték a világbajnok Beljajevat.

Az első kört 15:7-es előnnyel zárták az észtek, akiknek tökéletesen működött a taktikája. Rendre erőltették a támadásokat Révész és Antal ellen, sosem hagyták, hogy lejárjon a vívóidő. Mondván, minél kevesebb helye maradjon Emesének arra, hogy visszahozhassa az esélyt.

Persze, ez a taktika azért működött tökéletesen, mert Szászon kívül egyetlen magyar lány sem volt jó formában, nemcsak támadtak az észtek, hanem rendre tust is szúrtak.

Egyetlen egyszer még felcsillant a remény, amikor a hatodik csörtében Emese 13:23-ról 24:29-re feljött, majd Antal Edina kihozott végre egy 0:0-ás passzívat - hogy több helye maradjon Emesének a végére. Csakhogy az észteknél Embrich következett és a csereként beálló Budai Dorina ellen 40-ig meg sem állt.

Ráadásul nemcsak a 45-höz közelített vészesen az észt csapat, hanem az előnyt is tovább növelte, így 30:40-nél már pontosan tudhattuk, hogy lehetetlen küldetés vár Emesére, innen ő sem tud fordítani. Nem is tudott. A 34:45 pedig azt jelentette, hogy a női tőrözők után másik Eb-bronzérmes csapatunk, a női párbajtőrözők sem jutottak nyolc közé a vb-n.

Maradt tehát a nem túl vidám folytatás a B teremben a 9-16. helyért. Valamennyi magyarnak - de talán különösen az egész nap csak pluszt hozó Szász Emesének - dicséret ját érte, hogy az előzmények ellenére mindent megtettek a győzelmekért. Két nagy különbségű, és egy szoros sikert követően végül a kilencedik helyen végzett a magyar női párbajtőr-válogatott.

Az esti döntőbe a két nagy favorit, Kína és Oroszország találkozott. A párharcot az oroszok nyerték.


MOL Vívó Világbajnokság,
női párbajtőrcsapat, 31 induló.
Eredmények.
Csoportmérkőzések: Magyarország-Izrael 45:29 (Szász +12, Révész +2, Antal +2).
Nyolcaddöntő: Magyarország-Észtország 34:45 (Szász +1, Antal -2, Révész -5, Budai -5)
A 9-16. helyért: Magyarország-Svájc 43:32 (Szász +5, Antal +4, Révész +2).
A 9-12. helyért: Magyarorsázg-Egyesült Államok 36:27 (Szász +11, Antal 0, Révész -2).
A 9. helyért: Magyarország-Svédország 45:43 (Szász +3, Antal +2, Révész 0, Budai -3)
Negyeddöntő:
Kína-Észtország 45-35, Franciaország-Ukrajna 45-37, Románia - Korea 36-32, Oroszország-Olaszország 28-27
Elődöntő:
Kína-Franciaország 45-41, Otroszország-Románia 44-33
3. helyért: Románia-Franciaország 33-28
Döntő: Kína-Oroszország 28-34
Végeredmény, világbajnok: Oroszország (Tatyana Andryushina, Violetta Kolobova, Anna Sivkova, Yana Zvereva), 2.Kína (Hou Yingming, Luo Xiaojuan, Sun Yiwen, Xu Anqi), 3. Románia (Ana Maria Branza, Simona Popo, Raluca Cristina Sbarcia, Maria Udrea), 4. Franciaország, 5. Olaszország, 6. Ukrajna, 7. Észtország, 8. Korea.