„A nők mindenhol jelen vannak” – Interjú Regőczy Krisztinával

„A nők mindenhol jelen vannak” – Interjú Regőczy Krisztinával

2012. 03. 17.
Megosztás

2012. március 14-én a Budapesti Hoteliában átadták a MOB Média díjakat és a Nők a sportban bizottság elismeréseit.

Az ünnepség után, Regőczy Krisztinával, a nők a sportban bizottság elnökével beszélgettünk, a szerepükről, az elismerésekről és a gyerekekről.

Először is avassuk be az olvasókat, hogy mióta létezik a Nők a Sportban Bizottság?

Én mióta az eszemet tudom és hallottam a MOB-elnökségről, mindig létezett a Nők a Sportban Bizottság. Igyekszünk is méltón helytállni, hogy maradjon és sikerüljön újabb és újabb lehetőségeket biztosítani a hölgyeknek a sport világán belül.

Mit gondol, milyen a sporton belül a nők helyzete?

Én erre azt tudom mondani, hogy a nők mindenhol jelen vannak. Akár az előtérben, akár a háttérben, de mindig ott a nő, ahogy a híres mondás is mondja: „Keresd az asszonyt.” A nők mindig ott vannak, akár párként, akár anyukaként, akár támogatóként, akár sportvezetőként, ők mindig jelen vannak és részei a sikernek.

Milyen szempontok alapján választották ki a díjazottakat?

Négy különböző díjat alapított a MOB női bizottsága.

Az első díjunk „A Nők Sportjáért” életműdíj. Itt egy olyan pályát befutott női sportolót keresünk, aki nemcsak mint sportoló, hanem akár mint sportvezető valami különlegeset tett, vagy több gyermekes anyuka és úgy tett le komolysporteredményt az asztalra.

Azután „A Nők Sportjáért” éves díj, ez természetesen a nevében foglalja, hogy az éves teljesítményt díjazzuk.

Van egy különdíjunk, amire mindig valaki olyan pályázik, aki tényleg kiemelkedőt tett, és azt hiszem, hogy Monspart Saroltánál jobbat idén nem tudtunk választani, hiszen ő az egyéniségével és a karizmájával sokat tett a szabadidősport népszerűsítéséért.

Végül van egy junior díjunk, amit most másodszorra adományozunk oda, ennek is a nevében benne van, hogy annak a hölgynek, aki abban az évben a legsikeresebb volt junior kategóriában.

Most, hogy átalakult a MOB státusza, így a Női bizottság mennyiben tud érvényesülni akár a hétköznapokban, akár a jelentősebb eseményeknél?

Pillanatnyilag annyit tudok mondani, hogy ebben a másodpercben még nem létezik a MOB Női bizottsága, hiszen most az ünnepség után lesz az első MOB elnökségi ülésünk, ahol a terv szerint az elnök úr kijelöli az új bizottsági vezetőket és az új irányokat és utána alakul majd újra – reményeim szerint – a Női bizottság is.

Azt már lehet tudni, hogy milyen javaslatokat tesznek majd a MOB elnökségének?

Úgy érzem, ezt majd a napi és aktuális események irányítják majd, mi mindenféleképpen igyekszünk női szemmel, a női oldalt képviselve, olyan tanácsokkal ellátni az elnökséget, ami előremutató és segíti a nők sportját, akár a nők vezetésbe történő bekerülését.

Végezetül mit tud üzenni a fiatal lányoknak, gyerekeknek, hogy bevezessék őket a sportba?

Nemcsak a lányokat, hanem a fiúgyerekeket is nagyon fontos sportoltatni. Hiszen az én egész életem mottója, amit anagypapámtól örököltem: „Mozgás az élet.” Mindenféleképpen meg kell teremteni a harmóniát a sok ülő foglalkozás, a sok tanulás, továbbfejlődés és a mozgás, a sport között. Ha ez a harmónia valamelyik irányba elbillen, akkor ott valami sérül. A fiataloknak nagyon fontos, hogy oxigénnel feltöltsék magukat, ez a sport tulajdonképpen. Ha nincs oxigén, akkor nincs teljesítmény sehol, nemcsak a sportban.

(Forrás: Sportmenü)