Elnoksegi 1

A párizsi olimpiát is értékelte a MOB elnöksége

2024. 08. 21.
Megosztás

A magyar eredményeket és a MOB-iroda munkáját tekintve is elismerően beszéltek a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének tagjai a párizsi olimpiáról a testület augusztus 21-ei ülésén. A grémium a szeptember 7-ei tisztújító közgyűlés előtt vélhetően utoljára ült össze.

Elnoksegi 5
MOB-Média/Balassa Balázs

Gyulay Zsolt az elnöki beszámoló elején megragadta az alkalmat és megköszönte Gyurta Dániel munkáját, aki két olimpiai cikluson keresztül volt tagja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának, illetve ennek köszönhetően a MOB elnökségének. A MOB elnöke köszönetet mondott továbbá mindenkinek, aki hozzátett a párizsi olimpia eredményességéhez. A sportvezető elmondta, a 6 arany-, 7 ezüst- és 6 bronzérem, az éremtáblázat 14. helye 206 nemzet között jó eredménynek számít. „Összességében jó olimpia volt” – jelentette ki. Az olimpiai bajnok kajakozó hozzátette, magyar vonatkozásban sportdiplomáciai szempontból is sikeres volt a párizsi játékok. Köszönetet mondott a kormány támogatásának, a szövetségek, klubok és az államtitkárság együttműködéséért.

Elnoksegi 8
MOB-Média/Balassa Balázs

Minden elnökségi tag, köztük Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja is sikeresnek ítélte a magyar eredményeket és – a kisebb szervezési nehézségek mellett – magát az olimpiát; méltatták a csodálatos versenyhelyszíneket, a – két, Covid miatt zártkapus játékok utáni – teltházas eseményeket. Minden jelenlévő sportvezető – köztük Schmidt Gábor helyettes államtitkár is – megköszönte a MOB vezetésének, a csapatvezetésnek és a MOB-iroda munkatársainak az előkészítő és helyszíni munkáját.

Elnoksegi 3
MOB-Média/Balassa Balázs

Fábián László főtitkár, párizsi csapatvezető – megköszönve az elismeréseket – elmondta, hogy a mostani ülésre egy „gyorsjelentés” készült, a következő hetekben-hónapokban készül egy részletes elemzés, melyet a MOB decemberi közgyűlésén terveznek közzé tenni. „A készülő elemzésből levont tapasztalatok is segíthetik majd a Los Angeles-i felkészülést” – mondta az olimpiai bajnok öttusázó.

Elnoksegi 2
MOB-Média/Balassa Balázs

Az ülésen döntöttek eredményességi támogatásról és állami jutalmakról is.

A megbeszélés végén dr. Magyar Zoltán, a Nemzet Sportolója, a tornaszövetség elnöke elköszönt a grémiumtól. Az olimpiai bajnok tornász azt mondta, ő már évtizedek óta tagja az elnökségnek, dolgozott Csanádi Árpád, majd Buda István, Schmitt Pál, Borkai Zsolt, Kulcsár Krisztián, most pedig Gyulay Zsolt mellett is. Itthonról szurkolt a párizsi magyar sikerekért, ő már nem fog pályázatot beadni elnökségi tagságra, inkább Berki Krisztiánnak adná át a stafétát; a párizsi olimpián már London olimpiai bajnoka képviselte a magyar tornasport vezetését.

Elnoksegi 6
MOB-Média/Balassa Balázs

A MOB tisztújító közgyűlésére 2024. szeptember 7-én 11 órától a Pesti Vigadóban kerül sor.