"A part felöli személycserék új lendületet hozhatnak mindkét csapatnak"

"A part felöli személycserék új lendületet hozhatnak mindkét csapatnak"

2015. 09. 30.
Megosztás

A MOB-konzultációt követően nyilatkozó vízilabdaelnök optimistán beszélt a riói kvalifikációt illetően. Dr. Kemény Dénes szerint a válogatott szakvezetésében történt személycserék új impulzusokat, "sokkhatást" hozhatnak egyes játékosoknál. A férfiaknál nem kérdés a kijutás, a nőknél nehezebb a helyzet.

A Magyar Vízilabda Szövetség vezetése szakmai konzultáción járt a Magyar Olimpiai Bizottságban, ahol áttekintették a sportág helyzetét, a riói olimpiával, a kvalifikációval kapcsolatos aktualitásokat.

"A lányoknak lényegesen nehezebb a rendszer, az olimpia az ő szempontjukból nyolccsapatos. Az Európa-bajnoki aranyérem kvalifikál illetve az olimpiai selejtezőn az első négy hely, onnan az USA-t nem számolva három együttes kvalifikálhatja magát, amivel tisztában vannak a lányok. Bíró Attilát szerződtettük a csapat élére, ami új 'fegyver', ami azért lényeges, mert a lányok az elmúlt időszakban nagyszerű játékkal sokszor nem azt érték el, amit azzal lehetett volna. Most lehetséges, hogy a személyi változás ad egy olyan lökést, amitől határozottabbak, magabiztosabbak lesznek; ha megérdemlik a mérkőzésen a győzelmet, akkor azt be is húzzák" - mondta a női együttessel kapcsolatban a korábbi férfikapitány.

Az elnök a férfiakkal kapcsolatban egyértelműen fogalmaz. "A fiúk nem tudják magukat nem kvalifikálni az olimpiára, mert annyira erős a magyar csapat, hogy vagy az Európa-bajnokságról, vagy legkésőbb az olimpiai selejtezőről mindenképpen ki fognak kerülni Rióba. A csapat pedig az éremesélyesek egyike lesz az olimpián."

Az elnök aláhúzta: az idei év gyengébb volt a tavalyinál, de jókor jött a figyelmeztetés. Az edzői stábban történ személycsere pedig, bízik benne, hogy jó, de mindenképp "bátor döntés volt".

"Gerendás Gyuri egy óriási tapasztalatú edző, különleges karakterű, különleges személyiségű ember. Beszéltünk róla, hogy a fiúk esetében sem ártana valymilyen sokkhatás a part felöl - Gyuri erre garancia. Ha valakinek nem a Tibire, hanem egy másfajta edzőre lesz szüksége, akkor a Gyuri személyében ezt meg fogja találni. Bátor döntés volt, ez biztos!" - vélekedett Kemény Dénes.

(MOB)