A régi lendülettel folytatják a szombathelyi hagyományőrzők

A régi lendülettel folytatják a szombathelyi hagyományőrzők

2022. 03. 07.
Megosztás


Az elmúlt év decemberében ünnepelte 25 éves fennállását a szombathelyi Halmay Zoltán Olimpiai Hagyományőrző Egyesület. 2022-ben is a régi lendülettel folytatják tevékenységüket, már három programot valósítottak meg sikeresen. Legutóbb az éves rendes közgyűlésen találkoztak az egyesület tagjai klubhelyiségükben, melyet már több, mint egy éve nem tudtak használni a koronavírus járvány miatt.

A közgyűlés kezdetén Gál László, az olimpiai baráti kör elnöke üdvözölte a megjelent 36 egyesületi tagot, majd a szakmai és pénzügyi beszámolók következtek, melyeket a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. A megjelent sportbarátok tisztelegtek az elmúlt évben elhunyt két tagtársuk, Baán Béla és Benyák András emléke előtt is. Ezúttal sem maradt el a képes beszámoló, a baráti kör 2020. és 2021. évi rendezvényeiről Cseh Géza és Gál László készített egy érdekes filmösszeállítást. Mittli Ödön alelnök koordinálásával a 2022. évi programokra tehettek javaslatokat a résztvevők, majd az egyetlen kerekévfordulóst, a 75 éves Békefi Miklós elnökségi tagot köszöntötték. A Különfélék napirendi pontban két új tag is bemutatkozott a közgyűlés tagjainak. Ekler Józsefné nyugdíjas pedagógus, gimnáziumi és főiskolai testnevelő tanár csatlakozott a baráti körhöz. Erika asszony igazi sportos család tagja, férje a Haladás VSE legendás labdarúgója volt, egyik unokája pedig a jelen parasportjának legragyogóbb csillaga, a Tokióban távolugrásban győztes Ekler Luca. Kocsis János nyugdíjas vendéglátós szintén kérte felvételét az egyesületbe. 2007-ben ő biztosított helyet a baráti kör rendezvényeinek az általa működtetett Malom Sörözőben, azóta is ez a klubhelyisége a hagyományőrzőknek.

Február elején – egy év kihagyás után – már huszonegyedik alkalommal rendezte meg az egyesület a farsangi bálját. Új helyszínen, a Király Sportlétesítmény elegáns termében randevúzott a szórakozni vágyó közönség. Gál László egyesületi elnök köszöntője után Király Gábor, 108-szoros válogatott labdarúgó, a bál fővédnöke nyitotta meg a táncmulatságot. Tóth Dániel énekes és a Salsa Fuerte Táncstúdió műsora után hajnalig ropta a táncot a nagyérdemű. A bált Marton János virtuóz tangóharmonika-játéka zárta.

A januárban megrendezett amatőr tekeversenyt ismét nagy érdeklődés és jó hangulat jellemezte. A férfiak mezőnyében a papírforma érvényesült, Geider Attila újra nagy magabiztossággal dobva szerezte meg a bajnoki címét. A legutóbbi versenyhez képest Gál László és Horváth Péter helyet cserélt, ezúttal egyesületünk elnöke állhatott fel a dobogó második fokára, míg „Pedrónak”, most meg kellett elégednie a bronzéremmel. Pontszerző helyen zárta a versenyt Békefi Miklós, Woki Zoltán és Horváth Vilmos, akik szintén közel álltak a dobogós helyek megszerzéséhez. A hölgyek mezőnyében a versenyen debütáló Paukovics Anikó rögtön győzelemmel mutatkozott be. Császárné Tardos Klára szintén remekül versenyezve lett ezüstérmes. A harmadik helyen Csóka Barbara végzett nagy küzdelemben megelőzve Simonyi Ferencné, Brigit. A további helyeken – szintén dicséretes versenyzéssel – dr. Hollerné Mecséri Annamária, Mecsériné Doktor Rozália és Radányi Edit végeztek.

(MOA/Gál László; fotók: Szakály Ferenc, Woki Zoltán)