A Rhein-Neckar Löwen következik

A Rhein-Neckar Löwen következik

2014. 02. 04.
Megosztás

Renato Sulic szerint nem túl merész terv a négyes döntőbe jutás a Bajnokok Ligájában - Az MKB-MVM Veszprém horvát beállósa ugyanakkor nehéz csatára számít a "kis világválogatott" ellen Mannheimben.

Az elmúlt hétvégén két nap leforgása alatt két szkopjei kézilabda csapat is kétgólos győzelmet ünnepelhetett az MKB-MVM Veszprém kézilabdázói elleni előkészületi mérkőzésén: a Metalurg 25-23, a Vardar pedig 30-28 arányú sikert könyvelhetett el. Renato Sulic (34), a magyar bajnokcsapat horvát beállósa úgy véli, hogy ezzel még nem szenvedett csorbát a veszprémi gárda tekintélye, amúgy is az igazi megmérettetések csak ezután következnek.

"Tisztában voltunk azzal, hogy a macedóniai tornán nem lesz könnyű dolgunk, mert az ellenfeleink hazai pályán már több nagy ellenfelüket is le tudták győzni, ahogy például tavaly a Bajnokok Ligájának "C" csoportjában a nagy küzdő Metalurg a francia Paris Saint Germain együttesét, azaz Császár Gábor jelenlegi csapatát. Figyelembe véve azt is, hogy a dániai Európa-bajnokságon nyolc játékosunk is részt vett, a spanyol Ruesga és Ugalde, valamint a horvát Alilovics pedig az utolsó napig versenyben volt, a szkopjei meccseken elsősorban az volt a cél, hogy az EB alatt Veszprémben készülök és a kontinensbajnokságon szerepeltek ismét egységet alkossanak. Egy ilyen feladat megoldása soha nem megy egy csapásra, először akadozik a gépezet, és csak aztán áll helyre a belső rend, alakul ki a megszokott összjáték. Nem csoda tehát, hogy a múlt héten még nem tudtunk kiemelkedő teljesítményt produkálni, de van még időnk a jövő vasárnapig, addigra össze fogunk csiszolódni és az erőnlétünkre sem lesz panasz. Biztos vagyok abban, hogy már kedden, a Balatonfüred ellen bajnoki meccsünkön is előbbre tudunk lépni" - nyilatkozta Sulic a Telekom Sporthír Szolgálatnak, aki 2003-ban világbajnok volt, 2009-ben került Veszprémbe, és aki legutóbb 2015 júniusáig hosszabbította meg a szerződését az első számú hazai klubcsapattal.

A francia győzelemmel zárult dániai Európa-bajnokság középdöntőjében a Vardar és a Metalurg játékosaira épülő macedón válogatottat a magyar együttes nagyon magabiztosan 31-25 arányban tudta legyőzni, a szkopjei csapatokban - hazai pályán - nyilván a visszavágás vágya is erősen munkálkodott...

Jövő vasárnap viszont a Mannheim-i SAP Arénában már a német Rhein-Neckar Löwen elleni BL mérkőzésén szeretné megőrizni a veretlenségét Carlos Ortega együttese. Ugyanabban a csarnokban - és ugyanazzal az ellenféllel szemben -, ahol hat éve májusban a veszprémiek 16 évi szünet után újra KEK győzelmet ünnepelhettek. Azóta alaposan átalakult együttessel, 2008-ban még Mocsai Lajos irányításával, és talán az sem mellékes, hogy a gárda "leghűségesebb szurkolója és támogatója", a Telekom, már akkor is a segítőtársak közé tartozott.

"Nem csak a Veszprém, hanem a Löwen játékosállománya is megújult az évek során, a németek több fiatal kézilabdázót is csatasorba állítottak, évről-évre jobbnak tűnnek. Azt se felejtsük el, hogy őket erősíti Európa talán legjobb kapusa, a dán Niklas Landin. Mellette, illetve a német játékosokon kívül horvát, szerb, montenegrói, svájci, svéd, norvég, izlandi, spanyol és orosz kézilabdázókat igazoltak le, így nem túlzás azt állítani, hogy vasárnap egy "kis világválogatott" vár ránk, minimum 9 ezer szurkolójának a támogatásával. A döntetlen kiharcolása már komoly fegyverténynek számíthat, de mint mindenhova, Mannheinbe is a győzelem céljával indulunk el." - folytatta a több mint százkilós beállós játékos.

A Löwen a német Bundesligában, Európa egyik, ha nem a legerősebb bajnokságában a Kiel (36 pont) és a Flensburg-Handewitt (34) mögött 31 megszerzett és 9 elvesztett pontjával a harmadik helyezett, jobb gólkülönbséggel (+102!) megelőzve az ugyancsak 31 pontos Hamburgot. A német ellenfél erejét mutatja az is, hogy tavaly Veszprémben csupán egy góllal maradt alul a házigazdákkal szemben...

"Nem az elbizakodottság mondatja velem, de nincsenek kétségeim afelől, hogy csoportelsőként fogunk továbbjutni, még ha veszítenénk is vasárnap. Az első hely megőrzésének érdekében az utolsó két selejtező mérkőzésünkön, február 15-én hazai pályán a horvát Croatia Zágráb, majd 22-én idegenben az ukrán Zaporozsje ellen biztos győzelmet kell aratnunk. Jó hír, hogy Nagy László, a csapatkapitányunk felépült a sérüléséből és itt van már velünk Mocsai Tamás is, aki a Bundesligában edződött" - hangsúlyozta Renato Sulic, az MKB-MVM Veszprém évek óta egyenletesen jó teljesítményt nyújtó kézilabdázója.

(Telekom Sporthír Szolgálat - Szalay Péter)