A szenzációs győzelemmel, bajnoksággal visszatérőt köszöntik az aranyérmesek

A szenzációs győzelemmel, bajnoksággal visszatérőt köszöntik az aranyérmesek

2012. 08. 10.
Megosztás

Kedves Éva !

Szavakban nehezen kifejezhető elismeréssel, őszinte örömmel köszöntünk a Hyde Parkban aratott váratlan győzelmed, a magyar csapat Londonban elnyert nyolcadik bajnoki címe alkalmából. Olimpiai tapasztalatok birtokában készülődtél Londonba. Hosszú utat jártál be, hiszen már a századforduló utáni években a legjobb magyar úszó voltál. Számtalan diadalt arattál, a világ és Európa-bajnokságokon, kilenc ezüstérmet nyertél, az esélyesek egyike voltál Athénben. Reményeid azonban sajnálatosan nem váltak valóra. Érthető csalódással, könnyezve hagytad el az Olimpiai Falut.
Nem sokkal később az úszó sportnak is hátat fordítottál. Valamennyiünk rendkívüli szerencséjére azonban Édesanyádnak tett ígéreted beváltására, gyerekkori álmod valóra váltása érdekében három és fél éves kényszerpihenő után nyíltvizű versenyzőként visszatértél. Nem beszéltél ugyan róla, de nem tettél le arról, hogy olimpiai bajnok legyél. A közismert sportváros Debrecen bizalmát, támogatását élvezve korábbi szorgalmaddal, akaraterővel láttál munkához, egyre jobb eredményeket elérve, a londoni részvétel jogát is megszerezted.

Csaknem minden olimpián akadnak váratlan, a sportkedvelők számra kellemes meglepetést jelentő győzelmek. Kedves Éva, a Te elsőséged ezek közé tartozik. A 10 km-s táv második felében bátran vezettél és volt erőd arra, hogy a hajárában is megőrizd előnyödet. Az olimpiai bajnokság elnyerésével váltsd valóra álmaidat.
Ehhez hasonló, emlékezetesebb visszatérés nem nagyon található a krónikákban. A siker akaraterőd, elszántságod diadala, amivel követendő példát mutattál a jövő nemzedékének. Nem csak egyszerű győztes, hanem igazi bajnok vagy. Ennek elismeréseként köszöntünk az Olimpiai Bajnokok Klubja 173. tagjaként.
Büszkék vagyunk Rád és szeretettel várunk a klub következő összejövetelén.

Nébald György
az Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke