A tokiói olimpia szervezői bemutatják az olimpiai és paralimpiai játékok kabaláit

A tokiói olimpia szervezői bemutatják az olimpiai és paralimpiai játékok kabaláit

2018. 07. 17.
Megosztás


A 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékok kabaláit a héten mutatja be a játékok szervezőbizottsága a Japán fővárosban, egy hivatalosan rendezvény keretében.

Az óriás plüssjátéktól a kitűzőig terjedő szuvenírarzenál hivatalosan július 22-én, vasárnap kerül forgalomba. A Tokyo Midtown Hibiya komplexumba szervezett rendezvényen leplezik majd le a kabalák neveit is. A „kabalák háza”, melyben a frissen piacra dobott tárgyakat is meg lehet majd venni, ugyan azon a napon nyílik. A szervezőbizottság tájékoztatása szerint, a szuvenírek más üzletekben és online is elérhetőek lesznek majd.

A Tokió 2020 öt, különböző méretű kabalát terveztetett – melyek hagyományosan az olimpiai és paralimpiai játékok egyik, hanem a legnépszerűbb elemei szoktak lenni – a kis kulcstartóktól kezdve az egyméteres verzióig. Az olimpiai és paralimpiai „szuperhős” kabalákat februárban mutatták be a nagyközönségnek, ám akkor még egyelőre név nélkül.

A legnagyobb kabala ára valószínűleg körülbelül 130 000 ¥ lesz (£ 877 / $ 1.100 / € 991). A legkisebb méretű 1200 ¥ (£ 8 / $ 11 / € 9), a közepes verzió 2800 ¥ (£ 19 / $ 25 / € 21), a nagyobbak pedig 3800 ¥ (£ 26 / $ 34 / € 29) körüli összegbe fognak kerülni.

Az egyéb termékek közé tartoznak az olyan ruházati cikkek, mint a pólók és a kalapok, valamint a törölközők, matricák, notebook-ok, kitűzők, amik az olimpia és a paralimpiai relikviák másik népszerű csoportját alkotják. A meglévő szuvenírek családjának további népszerű termékeit - mint például a golflabda - a hivatalos katalógusban találhatják majd meg az érdeklődők.

A tokiói olimpia szervezői reménykednek abban, hogy a termékek piacra dobásával nő a lelkesedés a két év múlva, július 24-én kezdődő játékok iránt. A rendezők elmondták, hogy a kabalákkal a gyerekeket akarták elsősorban megszólítani, ezzel vonva be a fiatalabb korosztályt is az olimpia bűvkörébe.

A vasárnapi rendezvény egyfajta mérföldkőnek tekinthető, ahol nem csak a szponzorok és a helyi hatóságok mutathatják meg magukat, hanem az elmúlt és az eljövendő két évnek is ünnepe is egyben.

(insidethtegames.biz)