A tollaslabdázó Sárosi Laura egyre közelebb a riói kvótához

A tollaslabdázó Sárosi Laura egyre közelebb a riói kvótához

2015. 12. 14.
Megosztás

A magyar tollaslabdázó Sárosi Laura célja, hogy kijusson a riói olimpiára. Hogy ez megvalósuljon, sorra járja a világ kvalifikációs versenyeit.

Az elmúlt két hétben Botswanában megnyerte a nemzetközi országos bajnokságot, majd Dél-Afrikában a második helyet szerezte meg. Ezen a héten keddtől Mexikóban GP-viadalon áll rajthoz.

Mint edzője, egyben a magyar szövetség elnöke, Csorba József elmondta, a két versenyen igen értékes pontokat gyűjtött tanítványa a Rio felé vezető úton. Mexikóban elég lenne egy vagy két kört továbblépnie a versenyben, s akkor már annyi pontot gyűjt a kvalifikációs ranglistán, hogy szinte biztosra vehető lenne az olimpiai szereplése női egyesben.

Magyarországot eddig két olimpián: 1992-ben és 1996-ban összesen négy női tollaslabdázó képviselte.

Sárosi Laura részt vett Bakuban az I. Európa Játékokon, ahol egyéniben és párjával, Krausz Gergellyel is a 9-12. helyen zárt.

Mint ahogyan a Sport 2015 évkönyvben is megírtuk, Laura a világszinten egyre erősödő Európa élmezőnyéhez tartozik. Sokat versenyez Közép- és Dél-Amerikában – szokja az ottani klímát –, de a világ más pontjain is szorgosan gyűjti a riói induláshoz szükséges kvalifikációs pontokat; az olimpián ő lehet, aki Magyarországot képviseli a 38 hölgy között. A nemzetközi elitben egyre ismertebb: Chilében tornát nyert, Izraelben 2. helyezett lett, az orosz Grand Prix-en pedig igen erős mezőnyben került a főtáblára. A pécsi játékos 2013 óta egyesben, párosban és vegyespárosban is verhetetlen, idehaza majd’ tízszer állt bajnoki dobogó tetején.


(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)