„A vívósport tradíciója tovább erősödött”

„A vívósport tradíciója tovább erősödött”

2014. 05. 30.
Megosztás

A PTE-PEAC vívói pénteken átvehették „A hónap műhelye”-díjat és az azzal járó 500 ezer forintos Decathlon sportszervásárlási utalványt.

A pécsiek nem csupán a Magyar Olimpiai Bizottság, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu alkotta kuratórium szerint nyújtottak kiemelkedőt áprilisban, hanem a közönségszavazáson is az élen végeztek, amivel az első alkalommal felajánlott 100 ezer forintos utalványt úgyszintén kiérdemelték.

A díjra – a korábbiakhoz hasonlóan – több száz jelölést adtak le a sportszervezetek, szakemberek és sportkedvelők, majd a kuratórium az áprilisi eredmények, teljesítmények alapján kiválasztotta azt az öt műhelyet, amely felkerült az Utanpotlassport.hu-n nyilvánosságra hozott szavazólapra.

„A vívósport amúgy is komoly tradíciója csak tovább erősödött ezzel az elismeréssel. A fiatal pécsi vívók egészen kimagaslóan teljesítettek a korosztályos plovdivi vívó-világbajnokságon, amiért minden dicséretet megérdemelnek” – fogalmazott a MOB nevében dr. Bartha Csaba sportigazgató-helyettes, kiemelve: az igazán komoly áttörést majd az jelenti, ha a most megtapsolt vívók nemcsak utánpótlásszinten, hanem később a felnőttek között, esetleg már a riói olimpián brillíroznak.

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke a sajtóeseményen ugyancsak fontosnak tartotta hangsúlyozni, a korosztályos győzelmek reményei szerint megágyaznak az esetleges olimpiai sikereknek.

„A plovdivi vb mellett a jeruzsálemi Eb-n is remek teljesítménnyel rukkoltak ki vívóink, összesen 23 érmet szereztek, ami történelmi tett, és hatalmas büszkeséggel tölt el minket. Nagyon bízunk benne, hogy két év múlva Rióban is büszkék lehetünk vívóinkra.”

Hoffbauer Márk, a PTE-PEAC vívószakosztály vezetője ígéri, rajtuk semmi sem fog múlni.

„Szisztematikus szakmai munka folyik Pécsett, ennek köszönhetőek a sikerek, amelyek főleg annak tükrében tekinthetők óriási fegyverténynek, hogy egy kicsi, poros edzőteremből indultunk. A díjakért járó 600 ezer forintos utalványokból sporteszközöket, edzőfelszereléseket vásárolunk; igyekszünk a lehető leghasznosabban elkölteni a jutalmat, amelyet ezúton is nagyon köszönünk a Decathlonnak.”

Pósfai Gábor, a Decathlon ügyvezető igazgatója végezetül elmondta, a magyar sport nagy dolgokra hivatott, és úgy véli, a pécsi vívók maximális megbecsülést érdemelnek a közelmúlt bravúros szerepléséért.

(Czövek Oszkár)