004999

Ádámfi Attila továbbra is két nemzetközi sportszervezet alelnöke

2024. 06. 11.
Megosztás

Ádámfi Attilát, a MOB korábbi bizottságvezetőjét a Nemzetközi Bandy Szövetség (FIB) Stockholmban tartott szombati kongresszusán egyhangúlag újraválasztották alelnöknek. A magyar sportdiplomata – aki a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség alelnöke is – ezt a pozíciót 2006 óta tölti be, és 2022 óta egyben a FIB főtitkára is.

„A kongresszus jóváhagyta az elnökség által kijelölt 5 tagú sportolói bizottságot, melynek dr. Bata Dániel személyében magyar tagja is lett. A szövetség elnökének a svéd Henrik Nilssont választotta a kongresszus. Magam továbbra is örömmel és tisztelettel állok a magyar sport szolgálatára is” – írt a a MOB vezetésének címzett levelében Ádámfi Attila, aki korábban a Magyar Olimpiai Bizottság Nemzetközi Kapcsolatok és Sportdiplomáciai Bizottságát is vezette.

Mint ismert, Ádámfi Attila 2022 óta a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség alelnöke is, magyarként egyszerre egy nyári és egy téli olimpiai (Nemzetközi Olimpiai Bizottság által elismert) sportág nemzetközi szövetségében is alelnöki és főtitkári pozíciót tölt be, mely minden bizonnyal egyedülálló az olimpiai mozgalomban.

A főleg a jégkorong és a gyeplabda elemeit ötvöző jéglabda (angol elnevezéssel bandy) futballpálya nagyságú hokipályán űzött csapatjáték, amelyben a korcsolyát viselő játékosok ütőkkel próbálják a labdát az ellenfél kapujába juttatni. Egy csapatot tíz mezőnyjátékos és egy kapus alkot, a játék két, egyenként 45 perces félidőből áll.