240417 Adidas 2737

Adidas-bemutató Párizsban - színpadon a magyarok

2024. 04. 18.
Megosztás

Az adidas Párizsban bemutatta a 2024-es olimpiai és paralimpiai csapatfelszereléseket. Az április 18-ai eseményen a Magyar Olimpiai Csapatot Érdi Mária világbajnok vitorlázó, Koch Máté világbajnok vívó, Manhercz Krisztián világbajnok, olimpiai bronzérmes vízilabdázó és Pigniczki Fanni világbajnoki bronzérmes ritmikus gimnasztikázó képviselte.

A XXXIII. Nyári Olimpiai Játékoknak otthont adó francia fővárosban szervezett ünnepélyes eseményen részt vett Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Fábián László főtitkár is.

Az adidas 100 éves tapasztalata révén pontosan jól tudja, mire van szüksége a sportolóknak. Az univerzális elvek alapján tervezett termékcsalád lehetővé teszi a fogyatékkal élő és az ép sportolók számára, hogy kényelmes viseletbe öltözhessenek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon.

A csapatöltözékek az egyes nemzetek egyedi megkülönböztető jegyeinek és megjelenésének friss köntösbe bújtatásával egyesítik a sportolókat.

A Magyar Olimpiai Csapat tagjainak felszerelésében a magyar zászló három alapszíne átszövi a készletet, az energikus mentazöld áthasít a viridián, a fehér és az élénkpiros árnyalatokon. E színek keveredésével a teljes megjelenés és az országspecifikus felirat a sportolókban a lángoló tüzes, sport iránti szenvedélyt kelti életre.

Adidas parizs

Jacqueline King, az adidas sportokért felelős tervezési igazgatója elmondta: „Meggyőződésünk, hogy nincs nagyobb bizonyítéka annak, hogy mit jelent sportolóknak tervezni, mint egy olyan verseny, amely a sport széles skáláját és sokszínűségét mutatja be. Amellett, hogy a sportolót támogatjuk abban, hogy a legnagyobb nyomás alatt is a legjobb teljesítményt nyújtsa, ezek a kollekciók arra törekszenek, hogy a sportolók a nemzetük által inspirált dizájnon keresztül kapcsolódjanak a hazájukhoz. Ezek az elemek egy egyszerűségre törekvő, ezáltal elegáns, modern kollekciót eredményező felszerelésben fúzionálnak.”

A párizsi olimpián 9, a paralimpián 6 nemzetet öltöztet – részben, vagy egészben – az adidas: Bahrein, Etiópia, Franciaország (atlétika, kézilabda), Írország, Kuba, Nagy-Britannia, Lengyelország (röplabda), Magyarország és Törökország.