Sáfrán Mihályt megviseli, hogy testvére mással kenuzik

„Ahol csak elindulunk, győzni akarunk”

2015. 03. 28.
Megosztás

„Ahol csak elindulunk Vasbányai Henrikkel, ott kizárólag a győzelem a cél” – mondta határozottan Mike Róbert kenus a mob.hu-nak.

A két versenyző 2013-ban Duisburgban világbajnoki, míg tavaly Brandenburgban Európa-bajnoki győzelmet ünnepelhetett C2-ben, és ennek szellemében készülnek az előttük álló megmérettetésekre, így a júniusi Európa Játékokra és a néhány héttel utána rendezendő vb-re.

„Baku előtt a hazai válogatón szerepelünk, jóformán egyből utána utazunk az azeri fővárosba. Hogy ott milyen céljaink vannak? Felállni a dobogó legtetejére. Nem is lehet más!” – fogalmazott Mike Róbert (képünkön, jobbra).

Hozzátette, bár a milánói világbajnokságon hat kvótát is kiosztanak a tizenkettőből a riói olimpiára, elsősorban nem ez motiválja majd őket.

„Persze, mondani sem kell, ott akarunk lenni a játékokon, de az még nagyon messze van, és ugyebár a vb-arany is nagyon szépen csillog, mint azt két éve Duisburgban is megcsodálhattuk. Meg akarjuk védeni a címünket, minden más eredményt csalódásként élnénk meg.”

Az Európa-bajnoki címvédés ugyanakkor egészen biztosan nem fog sikerülni, mivel a csehországi viadalt legjobb versenyzőink kihagyják május elején.

A nyári versenyekig főként edzőtáborokban készül kenus párosunk, és Vasbányai Henrik (képünkön, balra) egyáltalán nem bánja, hogy országhatárokon belül maradnak:

„Lehet, hogy furcsán hangzik, de nem szeretem a külföldi edzőtáborokat. Honvágyam van! Idehaza nem kell új körülményekhez alkalmazkodni, és minden rendelkezésünkre áll, ami a zökkenőmentes felkészüléshez szükséges.”

Bár a két sportoló Rióig nem szeretne előretekinteni, érdekes adalék: az Infostrada Sports – jelenlegi formájuk alapján – aranyérmet jósol nekik a játékokon.

Az elemzőcég összesen 17 dobogós helyezést jósol hazánknak, 10-2-5-ös eloszlásban. A publikáció szerint győzhet mellettük jövő nyáron Pars Krisztián kalapácsvetésben, az úszók részéről Gyurta Dániel 200 m mellen, Hosszú Katinka 200 és 400 m vegyesen, Kozák Danuta kajakos 500 méteren, a Szabó Gabriella, Csipes Tamara kajak páros szintén 500 méteren, a női kajak négyes ugyancsak 500 méteren, a tornász Berki Krisztián lólengésben nyer aranyat, és első lesz a férfi vízilabda-válogatott is.

(MOB/czo)