Kajak-kenuban megvan a négy ifjúsági olimpiai kvóta!

Akár 70 felett is lehet az ifi olimpián a magyar csapat sportolói létszáma

2018. 07. 31.
Megosztás


Július utolsó napján 65 magyar sportoló indulása biztos az októberi ifjúsági olimpián, de ez a szám napokon belül akár 70 fölé is nőhet.

Eddig 18 sportág képviselőinek kvalifikációját erősítette meg a nemzetközi szövetség, hamarosan további kettő is megérkezhet. Eddig 40 leányt és 25 fiút, összesen 65 sportolót tartalmaz a felsorolás, mely a MOB honlapján itt elérhető. A közelmúltban igazolták vissza a fiú strandröplabdázókat és néhány atlétát is.

További sportolók részvétele is várható az ifjúságiak argentínai seregszemléjén; a MOB még várja egy-egy leány és fiú judós, egy leány súlyemelő és 9 fiú strandkézilabdázó hivatalos visszaigazolását az érintett nemzetközi sportági szakszövetségtől.

A magyarok atlétikában, birkózásban, breaktáncban, kajak-kenuban, karatéban, kerékpársportban, 3x3-as kosárlabdázásban, lovaglásban, öttusában, sportlövészetben, strandkézilabdában (leány), strandröplabdában, teniszben, tollaslabdában, tornában, triatlonban, úszásban és vívásban visszaigazolt kvótaszerzők, már biztos ifi olimpiai résztvevők.

A július 31-ei kalkuláció szerint 77 fő is lehet a Magyar Csapat sportolói létszáma, ami esetleges kvótavisszaosztás után egy-két fővel még tovább nőhet.

Az első nem ázsiai nyári ifjúsági olimpia több mint 4000 sportoló részvételével 12 napon át tart majd október 6-ától. A fiatalok 32 sportágban, 286 versenyszám összesen 1250 érméért szállnak versenybe.

(MOB, fotó: MOB/Szalmás Péter)