Aláírásokkal népszerűsítik az olimpiai faluban a fegyverszünetet

Aláírásokkal népszerűsítik az olimpiai faluban a fegyverszünetet

2021. 07. 19.
Megosztás


A 2020-as tokiói olimpián részt vevő sportolókat, edzőket és sportvezetőket arra ösztönzik, hogy az olimpiai fegyverszünet iránti elköteleződésüket aláírásukkal is fejezzék ki az olimpiai faluban. Az erre rendszeresített fábol készült falfelületeket hétfőn avatták fel.

A felület a faluban az Olympic Village Plázában található; elsők közt a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach, valamint a NOB alelnökei, a NOB Sportolói Bizottságának leköszönő tagjai, az olimpiai falu polgármestere, Kawabuchi Saburo, a tokiói szervezőbizottság elnöke, Hashimito Seiko és Tokió kormányzója, Koike Yuriko írta alá.

„Itt kel életre az olimpiai szellem. A sportolók megmutatják nekünk, hogy minden különbségünk ellenére az emberiség békében élhet együtt. Ez a mi olimpiai üzenetünk: igen, lehet versenyezni egymással, még a legmagasabb díjért is, de ugyanakkor békésen együtt élni egy fedél alatt az olimpiai faluban" – mondta az ünnepségen köszöntőjében Thomas Bach.

Ezt az olimpiai fegyverszünetet az ENSZ határozatában hozták létre „Békés és jobb világ építése a sporton és az olimpiai eszmén keresztül” címmel, az ENSZ 74. közgyűlésén, 2019-ben. A javaslatot a 193 ENSZ-tagállam közül 186 támogatta akkor.

A teljes cikk a NOB oldalán ide kattintva olvsható.

(olympics.com; fotó: NOB/Grag Martin)