Almati „nagyon hisz a sikerében”

Almati „nagyon hisz a sikerében”

2015. 02. 16.
Megosztás

Almati egyre bizakodóbb azt illetően, hogy legyőzi Pekinget a 2022-es téli olimpia rendezéséért vívott csatában.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság több tagja Almatiba érkezett, hogy személyesen tegyen fel kérdéseket a 2022-es olimpiarendezési pályázatról.

A pályázati bizottság alelnöke szerint minden a tervek szerint halad, és a NOB delegációja pozitív tapasztalatokkal gazdagodik.

„Nagyon hiszek a sikerünkben. Új ország vagyunk, egy új úti cél, új emberek, és a természeti adottságaink is megvannak a téli sportokhoz” – fogalmazott Vlagyimir Szmirnov az Around The Rings nevű portálnak.

A nyolcszoros olimpiai érmes síző hozzátette, a stratégia kidolgozásakor szintén remek munkát végeztek, az pedig jelentősen javítja az esélyeiket, hogy a létesítmények hatvan százaléka már elkészült.

A pályázati bizottság és a NOB közötti megbeszélések témája között szerepelt az általános vízió, a sportági helyszínek, a fenntarthatóság és a játékok hagyatéka.

Az egyeztetések után Andrej Krjukov, Almati 2022 elnöke elmondta:

„A NOB ellenőrei mindent a saját szemükkel láthattak. Mától teljesen biztosak vagyunk abban, hogy a játékokkal kapcsolatos koncepciónk és víziónk helyes.”

Krjukov hangsúlyozta, pályázatuk a decemberben elfogadott Olimpiai Agenda 2020-nak is maximálisan megfelel, szem előtt tartva a racionalitást, a mértékletességet.

„A költségvetésünk koncepciója nagyon jó: nagyon alacsony, nagyon hatékony, és annyi már megépült létesítményt használunk, amennyit csak lehet.”

A NOB ellenőrei még februárban a másik jelentkezőt, Pekinget is felkeresik. A házigazdáról július 31-én születik döntés.

(MOB)