„Amit a sors az egyik kezével elvesz, a másikkal visszaadja”

„Amit a sors az egyik kezével elvesz, a másikkal visszaadja”

2019. 02. 28.
Megosztás


Riói párbajtőrbajnokunk, Szász-Kovács Emese csütörtökön a pasaréti Vasas-pályán sajtótájékoztatón ismertette jövőt érintő terveit. Örömmel jelentette be, hogy gyermeket vár, és azt is elmondta, hogy a budapesti világbajnokságon ugyan nem fog versenyezni, azonban 2020-ban, Tokióban, ha az élet úgy hozza, szívesen pástra lépne.

„Amit a sors az egyik kezével elvesz, azt a másikkal visszaadja” - mondta a Vasas világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes vívója. Szeptemberben a magyar sportot, az olimpiai családot, így magát Szász-Kovács Emesét is komoly veszteség érte edzője, Kulcsár Győző halálával. A pótolhatatlan mester elment, ám egy kis jövevény a nyáron érkezik majd. A folytatást Peterdi Andrással tervező bajnokunk ugyanis anyai örömök elé néz.

Emesét utoljára a tavalyi Wuxi-i világbajnokságon láthattuk a páston, ahol a hatodik helyen végzett, ám ezt az eredményt nem idén, és nem is Budapesten fogja túlszárnyalni, hiszen a Szász-Kovács család legkisebb tagja augusztusban érkezik majd. Bajnokunk nem akasztja végleg szögre a plasztront, amennyiben a lehetőség adott, és a Magyar Vívó Szövetség is számít rá, Tokióban is szívesen pástra lépne. A háromszoros olimpikon azt mondta, hogy egy fiatal csapat bontogatja szárnyait, ő maga az első kvalifikációs versenyekről ugyan lemarad, de ha később, akár a pótkvalifikáció során szükség lesz rá, és minden feltétel adott, szívesen segít a kvalifikáció megszerzésében.

Csampa Zsolt, a szövetség elnöke és Ferjancsik Domonkos világbajnok kardvívó, a Vasas vívószakosztályának vezetője egyaránt örömét fejezte a hír kapcsán. A szövetség első embere elmondta, hogy egy olyan szintű sportolóra, mint Emese, szüksége van a sportágnak, a válogatottnak. Ferjancsik Domonkos az egyesület mottóját idézte, miszerint „A család az első", és megerősítette, hogy a tokiói olimpia végéig Szász-Kovács Emese egészen biztosan a Vasas család tagja marad.

A magyar sportolónők között többen is sikeresen visszatértek szülés után, gondoljunk csak a szintén vívó Nagy Tímeára, aki olimpiai bajnokságot nyert, a kajakos világbajnok Kozák Danutára, Csipes Tamarára és Fazekas-Zur Krisztinára, vagy a birkózó Sastin Mariannára, aki a tavalyi budapesti vb-n ötödik helyen zárt.

Szívből gratulálunk Emesének, és reméljük, látjuk még Tokióban...

(MOB)