20240728 019 PARIS 2024 002 vivas

Andrásfi Tibor 4. párbajtőrben

2024. 07. 28.
Megosztás

A párbajtőröző Andrásfi Tibor a bronzéremért lépett pástra a párizsi olimpián vasárnap este. Egyiptomi ellenfelével fej-fej mellett haladtak egymás ellenében a Grand Palais kiállítócsarnokban, a magyar vívó végül a 4., pontszerző helyen fejezte be a versenyt.

Az este fél tíz előtt pár perccel kezdődő mérkőzést Andrásfi Tibor az egyiptomi Mohamed el-Szajed ellenében vívta az impozáns csarnok teltházas közönsége előtt.

20240728 022 PARIS 2024 002 vivas
MOB-Média/Szalmás Péter

A BVSC vívója – aki a júniusi Európa-bajnokságon a dobogó alsó fokára állhatott – nagyon összeszedett vívással, ha kellett küzdve, harcolva, a Londonban ötkarikás bajnok Ruben Limardo Gascont, az ugyancsak venezuelai Grabiel Lugót és az olasz Federico Vismarát legyőzve menetelt az elődöntőig. Ott nagy csatában, az utolsó másodpercekben egyenlítve harcolta ki a hosszabbítást, amelyben azonban alulmaradt a Tokióban csapatban olimpiai bajnok japán Kano Kokival szemben. A bronzéremért az egyiptomi Mohamed el-Szajeddel vívott. A magyar versenyző ráadástussal elvesztett elődöntője után az utolsó asszójában is hosszabbításban maradt alul, így a negyedik helyen végzett Párizsban.

20240728 003 PARIS 2024 002 vivas

Andrásfi Tibor édesapja, egyben edzője, id. Andrásfi Tibor.

MOB-Média/Szalmás Péter

A versenyben napközben elbúcsúzott Siklósi Gergely a 9., Koch Máté pedig a 17. helyezéssel.

Eredmények, férfi párbajtőr, a 32 között: Grabiel Lugo (venezuelai)-Koch Máté 15-10; Andrásfi Tibor-Ruben Limardo Gascon (venezuelai) 15-10; Siklósi Gergely-Jakub Jurka (cseh) 15-5.

- - - - - - - - - -

Szurkolói Klub a Kopaszi-gáton!

A siker bennünk van! A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja július 26-án nyílik a Kopaszi-gáton a Kopaszi Kertben, ahol korábbi olimpiai bajnokok szakértő hozzászólásai színesítik az eleve izgalmas, magyar érdekeltségű sporteseményeket.

A MOB érdekes kerekasztal-beszélgetésekkel, izgalmas programokkal, a közös drukkolás élményével várja a rajongókat, ráadásul az olimpiáról hazatérő sportolók egy része is egyenesen a klubba jön, hogy itt számoljon be először első kézből az élményeikről.

Az eseményhez természetesen a Magyar Olimpiai Bizottság stratégiai partnerei is csatlakoznak – kísérő programokkal, extra élményekkel. A délutánok, esték házigazdája Fazekas Erzsébet és Léderer Ákos lesz.

A Magyar Olimpiai Csapat szurkolói klubja a Kopaszi Kertben július 26. és augusztus 11. között tart nyitva minden nap 13.00 és 23.00 óra között.