Aranyat jósolnak Tata „sztárvendégének”

Aranyat jósolnak Tata „sztárvendégének”

2012. 05. 12.
Megosztás

Olimpiai aranyéremre esélyes sportoló részvételével folytatódott a Nemzeti Sportközpontok támogatásával futó Ötkarikás Esték programsorozat a Tatai Olimpiai Központban. Ezúttal Pars Krisztián kalapácsvetőt is kérdezhették az érdeklődők. A világbajnoki ezüstérmes versenyző a doppingellenőrökhöz fűződő „szoros” kapcsolatáról is mesélt.

Az USA Today internetes kiadásában elindított OlympicMedalTrecker program Pars Krisztiánnak olimpiai aranyat jósol az idei londoni játékokra. Ez az előrejelzés nem is annyira meglepő, hiszen a tavalyi világbajnokság ezüstérmese már a szezon első versenyén a világ idei legjobb eredményét produkálta: 81.16 métert dobott április végén Veszprémben. Az Ötkarikás Esték rendezvénysorozat eheti közönségtalálkozójának Pars Krisztián mellett versenyzőtársa, Németh Kristóf, valamint edzőjük, Németh Zsolt volt a vendége.
A sportolók főleg a kalapácsvetés kulisszatitkairól és az előttük álló feladatokról meséltek.

„Talán kevesen tudják, hogy 400 kilogrammal húz minket a kalapács forgás közben, mondanom sem kell, hogy ez mennyire megterheli az izomzatunkat és az ízületeket” – mondta a világbajnoki ezüstérmes atléta, aki legközelebb május végén indul versenyen. Pars Krisztián természetesen már tavaly teljesítette az olimpiai „A” szintet, Németh Kristófnak erre július 9-ig van lehetősége. Az Ötkarikás Estén a 23 éves, juniorként Európa-bajnoki aranyérmes kalapácsvető elmondta, hogy ehhez neki még körülbelül 1,5 métert kell javulnia.
Szó esett a doppingellenőrzésekről is, ez az olimpia évében természetesen kiemelten fontos téma. Pars Krisztián számításai szerint őt „az elmúlt egy évben 27 alkalommal vizsgálták meg, természetesen mindig mindent rendben találtak”.

A dobóatléták május első felét a Tatai Olimpiai Központban töltik, és rajtuk kívül is több tucat magyar sportoló készül az olimpiára a legendás edzőtáborban. A Nemzeti Sportközpontok 2012-ben jelentős anyagi forrásokat mozgósított azért, hogy az olimpikonokat a lehető legjobb körülmények várják a létesítményben.

Az Ötkarikás Esték programsorozat a tervek szerint május 21-én folytatódik. Akkor az olimpiára készülő ökölvívók, Káté Gyula, Harcsa Zoltán és Varga Miklós, valamint Dr. Kovács László szövetségi kapitány lesznek a vendégek.

(Forrás: edzőtábor)