SZP3122

Aranyra ezüst csütörtökön

2022. 03. 24.
Megosztás

A szerdán Big Air-ben történelmi aranyérmet nyerő snowboardos Kozuback Kamilla csütörtökön folytatta a kiváló szereplést a vuokatti Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon: a Slopestyle versenyszámban ezüstérmes lett.

Kozuback Kamilla az előző naphoz hasonlóan meggyőzően versenyezve szerezte meg a magyar snowboardsport első EYOF-ezüstjét, a vuokatti magyar delegáció újabb érmét. Kamilla a hatfős finálé első menetére 82,50 pontot kapott, amivel második helyen állt. A második fordulóban a mögötte lévő riválisok közül senki sem tudott ennél jobb teljesítményt nyújtani, de maga sem tudott javítani, így ezüstéremmel zárt.

Kozuback kamilla eyof1

A magyar ifjúsági csapatnak ez az ezüst a negyedik érme Vuokattiban: a rövidpályás gyorskorcsolyázók közül hétfőn Somodi Maja másodikként zárt 1500 méteren, majd kedden Schőnborn Melinda szerzett ezüstérmet az 500 méteres távon, szerdán pedig Kozuback Kamilla nyert aranyat a hódeszkások Big Air versenyszámában.

A magyar téli EYOF-érmek száma a snowboard-ezüsttel 25-re tovább gyarapodott: 11 aranyat, 7 ezüstöt és 7 bronzot számlálunk.

Jegkorong leany hun eyof

Női jégkorongcsapatunk az ötödik helyért játszott a szlovákok ellen, de miután az északi szomszédaink 3-0-ás győzelmet arattak, végül a női torna hatodik helyén zártak.

Krizsanovszki Lili a női műkorcsolyázók versenyében, szabadkorcsolyázásban - a szerdán rangsorolt 21. hellyel - lépett jégre csütörtök délután, versenye estébe nyúlt, végül 24. lett.

Krizsanovszki lili eyof

A rövidpályás gyorskorcsolyázók pénteken folytatják szereplésüket, de lécet csatol alpesi sízőink mellett snowboardosunk is.

Az utolsó, pénteki versenynap előtt közelítünk a dobogós téli EYOF-szerepléshez. Montheyben, 2005-ben 7 érmet nyertünk (mindegyiket short track-ben); Szarajevóban, 2019-ben 6 éremmel gazdagodtak a magyar fiatalok: 3 arannyal (mindegyiket rövidpályás gyorskorcsolyában) és 3 bronzzal (kettőt short track-ben, egyet curlingben); Andorrában, 1995-ben 5 medált gyűjtöttünk: 1 aranyat (műkorcsolya) valamint 2-2 ezüstöt (short track) és bronzot (műkorcsolya).

A vuokatti magyar dicsőségtábla ide kattintva megtekinthető.

(Fotó: MOB/Szalmás Péter)